Benefiti tretmana u Alpha Led Oxy Spa kapsuli

Povratak na Novosti
Alpha Led Oxy Spa kapsula - Benefiti tretmana | Velvet Centar

Benefiti tretmana u Alpha Led Oxy Spa kapsuli

U Velvet Centru, već godinama pružamo kiseonične terapije u Alpha Led Oxy Spa kapsuli renomiranog američkog proizvođača Sybaritic. 

Posledice nedostatka kiseonika

Kiseonik je hemijski element koji je u čistom vazduhu zastupljen oko 21% i bez njega je život neodrživ i nezamisliv.

Predstavlja pogonsko gorivo za sve organizme izuzev anaerobnih bakterija.

Neophodan je za normalno funkcionisanje ljudskog tela jer zahvaljujući njemu hranljive materije stižu do svake ćelije, ishranjuju je i omogućavaju njenu regeneraciju.

Šta se dešava kada u telu nema dovoljno kiseonika?

Kada naš organizam ne dobija dovoljno kiseonika dolazi do HIPOKSIJE.

Hipoksija se manifestuje na više načina:konstantnim umorom, smanjenom koncentracijom, nedostatkom kondicije, nesanicom, lošim izgledom kože, kose i noktiju, lošim stanjem unutrašnjih organa, lošom cirkulacijom, a hronični nedostatak kiseonika dovodi do pojave bolesti.

Kada naš organizam ne dobija dovoljno kiseonika, mozak šalje komandu telu da se kiseonik putem krvotoka šalje prvenstveno vitalnim organima kako bi nesmetano obavljali svoju funkciju. Ovo “premošćavanje” za posledicu ima smanjenje dotoka kiseonika u periferne ćelije i tkiva što dovodi do njihovog bržeg propadanja. Posebno se njegov nedostatak odražava na stanje krvnih sudova koji gube elastičnost i provodljivost. Ne kaže se za džabe da smo stari onoliko koliko su nam stari krvni sudovi.

Takođe je važno napomenuti da nedostatak kiseonika ugrožava naš imunološki sistem i postajemo podložni virusnim i bakterijskim infekcijama.

Kiseonične terapije u Alpha led oxy spa kapsuli

Godinama unazad kiseonična terapija se preporučuje za unapređenje zdravlja, jačanje imunološkog sistena i za lečenje hroničnih bolesti , prvenstveno dijabetesa.

U Velvet Centru, već godinama pružamo kiseonične terapije u Alpha led oxy spa kapsuli renomiranog američkog proizvođača Sybaritic.

Moram naglasiti da nije u pitanju hiperbarična komora, već uređaj drugačijih performansi koji pored kiseonične terapije pruža i dodatne benefite.

U pitanju je holistički tretman koji za cilj ima vraćanje čoveka prirodi.

Tokom tretmana uključeno je pet elemenata:temperatura, vibracija, masaža, kiseonik čistoće 98-99% i led terapija svetlima.

Tretman traje od 30-40 minuta u zavisnosti od programa i namene.

Temperatura u kapsuli varira od 37-76°C, u zavisnosti od programa i ima za cilj ubrzavanje metaboličkih procesa. Vibro-masažni ergonomski ležaj služi za opuštanje mišića i ubrzanje cirkulacije. Vibracija se odašilja od glave prema nogama i vraća u talasima natrag i pokreće mikrocirkulaciju.

Kiseonik se aplicira trojako: na lice, kroz nazalnu kanilu kada ga udišemo i kroz samu kapsulu kada se aplicira na kožu koja je naš najveći organ.

Led terapija svetlima koja deluju na 4 različite talasne dužine omogućuje da kiseonik prodire preko kože u dubinu od 2-10mm.

Benefiti tretmana u Alpha Led Oxy Spa kapsuli

Ovim tretmanom dobijamo detoksikaciju organizma, ubrzanje metaboličkih procesa, redukciju telesne težine, antistres terapiju, bolju cirkulaciju, međućelijsku razmenu, jačanje imuniteta, lepu i elastičnu kožu, bolju cirkulaciju, limfnu drenažu, više energije, brži oporavak nakon povreda…

Kao što vidimo, benefiti su višestruki.

Naše telo se regeneriše i spolja i iznutra.

Kada me klijenti pitaju koliko tretmana je neophodno uraditi da bi se osetilo poboljšanje uvek predložim seriju od minimum 5-10 tretmana ukoliko je osoba dobrog opšteg stanja.

Ukoliko postoje hronične bolesti i tegobe, preporuka je naravno veći broj tretmana.

Pitanje koje često iskrsne je u vezi sa klaustrofobijom, zbog čega mnogi ne mogu da podnesu boravak u hiperbaričnoj komori.

U Alpha Led Oxy Spa kapsuli, glava je van kapsule i samim tim tretman komforniji,te je  prihvatljiva alternativa za ljude koji pate od klaustrofobije.

Iako su fabrički programi automatski podešeni, postoji mogućnost manuelnog podešavanja pa ukoliko nekom ne prija vibro-masaža, visoka temperatura, ili grejanje ležaja, sve se može isključiti i prilagoditi željama klijenta.

Programi u Alpha Led Oxy Spa kapsuli

Programi u kapsuli su svrstani u tri grupe: estetski, zdravstveni i relaksacioni.

U zavisnosti od namene programa sprovodi se dinamika tretiranja.

Ne postoje ograničenja u smislu broja tretmana jer je intoksikacija kiseonikom retka pojava koja pogađa u razmeri 1:100000. Međutim, uvek pristupamo s oprezom i tretmanu predstoji obavezna konsultacija uz uzimanje anamneze.

Kome se preporučuje tretman u Alpha Led Oxy Spa kapsuli

Tretman u kapsuli se ne preporučuje epileptičarima, osobama sa trombozom, malignim oboljenjima, osobama sa pejsmejkerom, trudnicama, i osobama sa otvorenim ranama.

Za sve druge kategorije ovaj tretman je preporučljiv i poželjan.

Ukoliko želite zdravlje, vitalnost i da dišete punim plućima, onda Vam toplo preporučujem Alpha Led Oxy Spa kapsulu

Podelite na

Leave a Reply

Povratak na Novosti