Ko je Anđelka Blagojević

Povratak na Novosti
Ko je Anđelka Blagojević, žena, supruga i majka troje dece? | Velvet Centar

Ko je Anđelka Blagojević

Ja sam Anđelka, žena, supruga i majka troje dece. U profesionalnom smislu sam sertifikovani kozmetolog-estetičar, sertifikovani Power plate fitness instruktor,  sertifikovani permanent make-up artist i sertifikovani maderoterapeut.

Prvi susret sa kozmetologijom

Moj prvi susret sa kozmetologijom seže u daleku prošlost, kada sam se kao petnaestogodišnja devojka, obrela u salonu Ljubice Arbutine. Bila sam fascinirana tom ženom i strašću kojom je radila svoj posao. Njena upornost da reši probleme sa kožom tinejdžerima i uspešni rezultati koje je imala u radu, u meni su izazivali divljenje. Ne moram naglašavati da je bila lepa, negovana i šarmantna. Poželela sam da i ja u budućnosti budem takva.

Tokom mog pubertetskog razdoblja, Ljuba (kako je svi od milja zovemo), spasila je moje lice dva puta, a u kasnijim godinama bila sam njen redovan klijent. Čak i kad sam se udala i odselila u drugo mesto, uvek sam jednom mesečno putovala autom kod nje na tretmane. Nisam bila u stanju da poverim brigu o svojoj koži nekom drugom. Ona je bila ta koja me je kupila trajno.

Kada je bilo vreme za promenu

Udala sam se mlada, odmah po završetku srednje škole i do tridesete godine rodila tri devojčice. Mislila sam da je to moja životna svrha, da ću ceo život brinuti o kući i porodici, i ta ideja se duboko ukorenila u moju svest. Bila sam zadovoljna svojim životom i nisam imala ambicije za bilo šta drugo. To sam ja, supruga i majka.

Ali, dok čovek pravi planove, Bog mu se smeje, kaže stara izreka. Mojih prvih 17 godina braka je prošlo u vršenju uloge majke i supruge. Deca su odrasla nekako prebrzo, njihova potreba za mnom bila je sve manja, a ja sam upala u zamku dokolice. Sve je vrlo brzo počelo da rezultira narastajućim nezadovoljstvima. Tada je suprug sugerisao da je vreme za promenu i da bi bilo dobro da počnem da radim. Znao je za moju ljubav prema kozmetičarskom poslu, i predložio da usmerim svoja interesovanja u tom pravcu.

Izvor inspiracije i motivacije

U proleće 2014., na sajmu kozmetike u Beogradu, nakon poznanstva sa gospođom Anom iz firme Vox trade-a, dobila sam vredne savete i smernice kojim putem da krenem. Usledili su meseci edukacije i praktičnog rada. Bila sam u stanju da po 12 sati dnevno učim i radim, osluškujem želje klijenata i dam sve od sebe da im pomognem. Bilo je straha, grešaka, nesigurnosti ali nisam dala da me pokolebaju i utiču na moje samopouzdanje.

Ono što sam zaključila iz iskustva i što sam implementirala u svoj rad je sledeće: “Uvek budi otvoren sa klijentom, ne obećavaj nerealno, i budi jasan po pitanju očekivanja!”

Kada vam se neko obrati za pomoć, i kada vam pokloni svoje poverenje, onda je na vama da to poverenje opravdate. Moja lična satisfakcija su rezultati i zadovoljstvo na licu klijenata. To je moj izvor inspiracije i motivacije da idem napred, da se usavršavam i profesionalno i lično, da za svoje klijente pomeram i planine ako treba.

Misija i vizija

Kada svojim radom učinite da se osoba oseća lepše, kada nekome rešite dugogodišnji problem, kada nekoga motivišete na promenu, tada sledite svoju strast i živite svoju svrhu.

Kada osluškujete tuđe potrebe i tražite načine da kroz svoj rad te potrebe zadovoljite, tada ste u fazi konstanstnog učenja i profesionalnog rasta. A novac? Novac je tada samo bonus.

Moja misija je da žene (a sve više i muškarci), budu zadovoljni sobom i da im je prijatno u vlastitoj koži. “Lepota je u oku posmatrača!” Slažem se! Hajde da Vam pomognemo da je SVI vide.

S ljubavlju,

Anđelka Blagojević 

Podelite na

Leave a Reply

Povratak na Novosti