Hemijski piling i njegovi benefiti za kožu

Povratak na Novosti
Hemijski piling i njegovi benefiti za kožu | Velvet Centar

Hemijski piling i njegovi benefiti za kožu

Naša koža je prva linija odbrane našeg tela i  kao najveći organ, izložena je dejstvu spoljnjih faktora kao što su UV zračenje , vetar, hladnoća, prašina… Ovi spoljni faktori izazivaju njeno oštećenje.

Hemijski piling i njegovi benefiti za kožu

Kada govorimo o tretmanima za lečenje i negu kože, moramo pomenuti hemijske pilinge, jer zbog svoje učinkovitosti svakako zaslužuju značajnu pažnju.

Decenijama unazad, hemijski pilinzi zauzimaju važno mesto u dermatologiji jer uz njihovu pomoć rešavamo mnogobrojne promene na koži uzrokovane raznim činiocima. Naša koža je prva linija odbrane našeg tela i  kao najveći organ izložena je dejstvu spoljnjih faktora kao što su UV zračenje , vetar, hladnoća, prašina…Ovi spoljni faktori izazivaju njeno oštećenje.

S druge strane, loša ishrana, nedovoljan unos tečnosti, pušenje, slobodni radikali i generalno loše životne navike reflektuju  unutrašnje stanje našeg organizma takođe na koži.

Sve navedeno dovodi do ubrzanog starenja kože, njenog propadanja i opuštanja. Dolazi do pojava bora, hiperpigmentacije, melazmi, keratoza i narušavanja estetskog dojma.

Ne zaboravimo i ožiljke od akni kao problem mnogih ljudi koji datira još iz pubertetskog perioda. Neki od ovih problema se mogu trajno izlečiti sa 100% efikasnošću, a neki u velikoj meri ublažiti.

Metod koji rado preporučujem je hemijski piling.

Kada se preporučuje hemijski piling?

Odgovor na ovo pitanje je “uvek”!

U Velvet Centru koristimo hemijske pilinge španskog brenda INNO Aesthetics, i raspolažemo širokom paletom proizvoda namenjenih svim tipovima kože odnosno problemima iste.

Starosna granica za primenu hemijskih pilinga gotovo da ne postoji. Podjednako uspešno se tretiraju aknozna pubertetska koža, koža sa fotooštećenjima, keratozama,  zrela koža kojoj je potrebno osveženje itd.

Sastav pilinga je takav da je tretman bezbedan, komforan i bez alergijskih reakcija.

Hemijski piling izaziva ciljano “oštećenje” kože, podstičući je da pokrene procese samoregeneracije. Prodirući u dublje slojeve kože, stimuliše proizvodnju kolagena i elastina. Površinski sloj odumrle kože se guli u narednim danima nakon tretmana, nova koža je ružičasta, glatka, sa vidljivo plićim porama, borama, elastična i zategnuta.

Dovoljno je reći da kod lečenja aknozne kože skraćuje celokupan proces za 3-5 meseci u odnosu na standardne medicinske procedure.

Koliko traje oporavak?

Sam tretman traje oko sat vremena, pacijent oseća blago peckanje i zatezanje kože. Pojava crvenila je normalna posledica ovog tretmana i ono nestaje nekoliko sati nakon tretmana a najduže do sedam dana kod najosetljivijih tipova kože.

3-4 dana nakon tretmana koža počinje da se ljušti. Iskustva klijenata su različita i individualna od osobe do osobe. Kod nekih se ljuštenje manifestovalo kao blago perutanje, dok su drugi imali efekat koji mi interno nazivamo “zmijski svlak”,koža se odvajala u velikim komadima slično kao kada izgore na suncu.

Ono što je svima zajedničko je da su bili zadovoljni rezultatom i izgledom svoje nove kože.

U koje doba godine treba raditi hemijski piling?

Pošto je hemijski piling invazivnija metoda od klasičnih tretmana za negu kože, preporuka je da se radi tokom jeseni i zime kada je indeks UV zračenja niži. Čak i tada je neophodna pojačana hidratacija kože i nega preparatima i kremama sa visokim zaštitnim faktorom.

Od oktobra do aprila traje period pogodan za ovu vrstu tretmana.

Hemijski piling je pravi izbor za Vas

Ukoliko želite lepu kožu, ujednačen ten i teksturu, a zazirete od iglica i mezoterapijskih procedura, onda je hemijski piling pravi izbor za Vas.

Pored toga što doprinosi poboljšanju celokupnog estetskog utiska on ima i odlične antiageing efekte i odlaže invazivnije estetske zahvate na koži jer kupujemo vreme tako što hemijskim pilinzima usporavamo proces starenja.

Efekat ovog tretmana traje oko godinu dana nakon čega je potrebno ponoviti ga. 

Podelite na

Leave a Reply

Povratak na Novosti