Tretmani tela

Tretmani tela u sebi sadrže više usluga od kojih izdvajamo:


Vaccum 65 body anticelulit tretman

Tretman je veoma komforan, bezbedan za sve starosne kategorije izuzev za trudnice i dojilje.

Sprovodi se uz pomoć prirodnih preparata, bez parabena i silikonskog ulja, koji sadrže najnoviju generaciju derivata kofeina, koji blokira proizvodnju masnoća, pospešuje njihovo uklanjanje i povećava elastičnost kože.

Sam preparat vezuje slobodne radikale, povećava detoksikaciju kože i sprečava reprodukciju masnih kiselina.

Tretman tela se sprovodi tako što se telo namaže preparatima, a zatim se upakuje u vakumsku kesu. Izvlačenjem vazduha, tj. vakumiranjem, dolazi do otvaranja pora na koži i preparat prodire u dublje slojeve kože a usled nedostatka vazduha, pretvara se u aktivni sagorevač.

Nakon 45 minuta, skidamo vakumsku kesu a telo se potom drenira blagom ručnom masažom u trajanju od 15 minuta. Ulje koje koristimo za limfnu drenažu, zatvara pore i omogućava preparatu da deluje i narednih 5 dana.

Tretman je bez termoaktivnih supstanci, pa je stoga bezbedan i za osobe sa proširenim venama. Garantovani gubitak u obimima tela, tokom samo jednog tretmana iznosi 6,5 cm u proseku.


Maderoterapija

Terapija tela maderoterapijom kao masažnom tehnikom koja dolazi iz Kolumbije je sve učestalija. Kod nas je popularno nazivaju “masaža oklagijama” jer podrazumeva upotrebu niza alatki od drveta nalik oklagijama. Ovaj postupak pomoću anatomski oblikovanih drvenih alatki uništava nagomilane masnoće i toksine, a istovremeno unapređuje celokupno zdravlje.

Za cilj ima redefinisanje kontura tela, smanjivanje celulita i olakšavanje gubitka težine. Drvene oklagije omogućuju primenu pritiska koji pojačava raspad debelog i fibroznog celulita, kako bi se prirodno eliminisao zajedno sa drugim toksinima.

Prednosti maderoterapije su:

100% prirodno, neinvazivno i bez kontraindikacija
Opušta mišiće
Podstiče limfnu drenažu
Uklanja toksine

Ubrzava metabolizam
Uništava celulit
Topi masti
Tonira i zateže kožu.

Kako se maderoterapija zapravo radi

Tretmani tela maderoterapijom podrazumevaju niz ponavljajućih pokreta, korišćenjem nekoliko različitih drvenih alatki. Drvene oklagije manipulišu ciljanim područjima koja obuhvataju masnoće i celulit, podstičući limfni sistem kako bi se telo oslobodilo pohranjenih toksina. Oslobađanje toksina dalje utiče na metabolizam koji eliminiše masnoću.

Oklagijama se razbijaju tvrdoglave naslage celulita, čime se smanjuju ispupčenja i zaglađuju rupice od tzv “narandžine kore”. Cilj ove metode je eliminacija toksina koji se skupljaju u različitim delovima tela kao što su kukovi, noge, bedra ili stomak. Ova vrsta masaže aktivira mikrocirkulaciju u tretiranoj oblasti, a takođe eliminiše zadržavanje vode, masti i toksina u tretiranim delovima tela.

Takođe se koristi za oblikovanje i učvršćivanje zadnjice. masažom dopiremo duboko unutar kože čime se aktiviraju ćelije iznutra. Maderoterapijom stimulišemo limfni sistem koji je zadužen za izbacivanje nagomilanih toksina u našem telu usled loših životnih navika. nedovoljnog unosa tečnosti, odsustva fizičke aktivnosti i loše ishrane. Broj tretmana je individualan i zavisi od toga koliko je problem izražen. Preporuka je da se započne serijom od 10 tretmana i da se nakon prve serije proceni da li je potrebno nastaviti sa tretiranjem.

Preporučuje se pojačan unos tečnosti kako bi se razbijeni celulit i toksini što pre eliminisali iz tela. Kod osoba sa izraženim krvnim sudovima se preporučuje oprez, kako ne bi došlo do oštećenja istih i pojave hematoma. Ne preporučuje se tretiranje tokom menstrualnog ciklusa i zato je preporučljivo da se serija od 10 tretmana sprovede u periodu između dva ciklusa.

Efekti ovog tretmana postaju vidljivi već nakon prvog, a nakon trećeg dolazi do zatezanja mišića i kože. Zarad održavanja postignutih rezultata, neophodno je da se s vremena na vreme tretmani tela maderoterapijom ponavljaju.


Nehirurška ultrazvučna liposukcija

Tretmani tela nehirurškom ultrazvučnom liposukcijom podrazumevaju upotrebu ultrazvuka za razbijanje masnih naslaga. Ultrazvuk koristeći fokusirane talase određene frekvencije, prodire u kožu i cilja masne naslage. Pod energijom talasa masne ćelije pucaju, masnoća se oslobađa u međućelijski prostor, a zatim se prirodno uz pomoć prisutnih enzima razgrađuje i putem limfnog sistema izbacuje iz organizma. Deo razgrađene masnoće ide kroz organizam u vidu lipoproteina i mora da bude potrošen fizičkom aktivnošću. U suprotnom će se razgrađene masti ponovo akumulirati u telu.

Ovom metodom se uklanjaju masne naslage sa kritičnih delova tela kao što su stomak, bokovi, noge, zadnjica i nadlaktice. Tretman se sasvim bezbedno može sprovoditi svaki drugi dan i traje od 30-40 minuta. Prilikom svakog drugog tretmana pristupa se limfnoj drenaži u vidu elektrostimulacije. Program na aparatu se prilagođava tipu masnih naslaga. Broj tretmana zavisi od količine masnih naslaga na telu.

Ovaj tretman je namenjen osobama koje pored redovne fizičke aktivnosti i dijeta ne mogu da uklone višak masnih naslaga. Naravno, najbolji rezultati se dobijaju upravo kombinovanjem fizičke aktinosti i dijetetskog režima ishrane sa ovim tretmanom.

Nehirurška ultrazvučna liposukcija se ne preporučuje osobama sa povišenim holesterolom, dijabetičarima, osobama sa pejsmejkerom, trudnicama i dojiljama, osobama koje imaju problem sa jetrom i/ili bubrezima.


Tretmani tela elektrostimulacijom

Elektrostimulacija mišića na BODY STUDIO aparatu, omogućava potrošnju energije pasivnim putem kao i aktivaciju i jačanje mišića, oblikovanje i zatezanje. U ponudi su tri programa različite namene: jačanje muskulature, anticelulit elektrostimulacija i limfna drenaža.

Programi traju u zavisnosti od namene 40, 35, i 20 minuta. Elektrode se postavljaju na delove tela koji se tretiraju, ciljano na mišiće, a zatim se kroz elektrode pušta struja određenog intenziteta koja proizvodi kontrakcije.