Tretmani lica

Tretmani lica u sebi sadrže više usluga od kojih izdvajamo:


Klasičan tretman

Klasičan tretman lica je osnovni tretman lica koji se primenjuje za svaki tip i svako stanje kože. Nazivamo ga još i higijenskim tretmanom. Ovaj tretman podrazumeva niz postupaka kojima se vrši dubinsko čišćenje kože procesom komedoekspresije. Tretmani lica se sprovode prema tipu i karakteristikama kože. Samo dobro očišćena koža može da primi aktivne supstance iz preparata kojima se tretira.

Klasični tretmani lica obuhvataju sledeće korake:

čišćenje lica (uklanjanje šminke i nečistoća) losionom
piling (uklanja izumrle ćelije kože)
masaža sa parenjem lica (za otvaranje pora, podsticanje cirkulacije i omekšavanje kože)
komedoekspresija

elektro-iontoforeza (za dubinku dezinfekciju kože i zatvaranje pora)
maska prema tipu kože
krema za ishranjivanje kože.

Opis tretmana

U Velvet Centru tretmani lica se započinju uklanjanjem šminke, viška sebuma i ostalih nečistoća sa površine kože. Lice potom očistimo 3% rastvorom borne kiseline (acidi borici). Na kožu potom nanosimo piling sa voćnim kiselinama i ostavljamo ga da  odstoji na koži desetak minuta. Piling ima mehaničko i hemijsko dejstvo, uklanja izumrle ćelije, prodire dublje u kožu, otvara pore i omekšava kožu. Potom kružnim pokretima vršimo piling.

Nakon pilinga na lice nanosimo masažni krem i pod parom vršimo masažu lica. Para obogaćena ozonom otvara pore i dezinfikuje kožu, dok masaža pospešuje cirkulaciju kože lica. Po završetku masaže pristupamo komedoekspresiji, mehaničkom odstranjivanju komedona iz pora. Ovo je veoma važan postupak u održavanju zdravlja i nege kože. Samo dobro očišćena koža ima zdrave biološke funkcije, uspešno se neguje i bolje prima aktivne komponente i preparate koji se na nju nanose.

Kod osoba sa osetljivom kožom kojima vrela para može izazvati pucanje kapilara, proces otvaranja pora radimo uz pomoć mešavine biljnih čajeva i lanenog semena. Ovaj način otvaranja pora, dodatno umiruje kožu.

Posle komedoekspresije pristupamo elektro-iontoforezi,koja za svrhu ima da kožu dezinfikuje i zatvori pore. Tom prilikom na kožu nanosimo serum za ishranjivanje kože, antibiotik (ukoliko postoje zapaljenski procesi), ampule za različite tipove kože… Ovaj postupak traje oko deset minuta. Nakon toga na lice stavljamo masku prema tipu kože, za dodatno umirenje kože i pospešujemo njen učinak 99% kiseonikom. Kada uklonimo masku na kožu nanosimo kremu za hidrataciju i tretman se ovim završava.


Mikrodermoabrazija

Mikrodermoabrazija je sve popularnija kozmetička metoda nege kože. Popularnost je stekla zahvaljujući svojoj efikasnosti (koža je nakon tretmana vidno podmlađena), brzini i jednostavnosti.

Tokom tretmana mikrodermoabrazije koriste se kristali koji pod pritiskom padaju na kožu i mehanički uklanjaju površinski sloj kože. Ovo je potpuno bezbolna procedura. U isto vreme, sondom se vrši vakum masaža, što doprinosi boljem čišćenju kože ali i poboljšanju cirkulacije i limfne drenaže. Zbog toga se mikrodermoabrazija smatra idealnim pilingom.

Tretmani lica mikrodermoabrazijom na kožu imaju sledeći uticaj:

Smanjuje proširene pore
Utiče na smanjenje hiperpigmentacije (pege)
Ublažava bore

Utiče na stimulaciju proizvodnje kolagena
Poboljšava tonus i teksturu kože.

Rezultati tretmana mikrodermoabrazijom

Stanje kože se već nakon prvog  tretmana poboljšava, ten se izjednačava, a koža postaje glatka. Za najbolje rezultate preporučuje se ponavljanje procedure 4-6 puta u razmaku od 7 dana. Da bismo održali ove efekte potrebno je procedure sprovoditi na svaka 3 meseca. Trajanje procedure je oko 30 minuta a pored kože lica može se sprovoditi na vratu, dekolteu i rukama.

Neprijatan osećaj zatezanja i “peckanja” nakon tretmana, može se javiti kod osoba sa osetljivom kožom. Kožu treba u danima nakon tretmana mazati hidrantnim kremom i izbegavati masne kreme, puder i tešku šminku. Mikrodermoabrazija povećava osetljivost kože na sunčeve zrake i stoga treba izbegavati izlaganje suncu minimum 24 sata nakon tretmana. Vruća voda i znoj takođe mogu izazvati neprijatnost pa se ne preporučuje intenzivan trening.

Nakon tretmana nije preporučljivo koristiti losione i kreme koji sadrže glikolnu kiselinu, skrab (minimum 72 sata pre i posle tretmana), sredstva koja sadrže Retin-A.

Mikrodermoabrazija je tretman koji ima veliku efikasnost i naročito je potreban onima koji žele da smanje pegice, ožiljke, bore, izjednače ten lica, poboljšaju stanje sive, beživotne kože koja je ogrubela pod dejstvom sunca. Mikrodermoabrazija je idealno rešenje za žene sa problematičnom kožom sklonom aknama, proširenim porama i ožiljcima.

Mikrodermoabrazija se ne preporučuje sledećoj grupi ljudi:

Sa bolnim ožiljcima od opekotina
Ljudi sa nedijagnostikovanim otvorenim ranama
Herpes
Bradavice

Gnojne akne
Dijabetes
Autoimune bolesti
Osobe sa preosetljivom kožom.


Enzimski piling

Enzimski piling je tretman koji je prilagodjen svim tipovima koze.

Tretmani lica enzimskim pilingom za cilj imaju dubinsko čišćenje kože lica. Pomažu da uklonimo izumrle ćelije kože, čime lice postaje čistije i sa ravnomernijim tonom i teksturom.

Kada uklonimo izumrle ćelije sa površine, automatski ubrzavamo obnovu ćelija u dubljim slojevima kože. Rezultat celog ovog procesa je ubrzana regeneracija tkiva, smanjenje vidljivosti ožiljaka, hiperpigmentacije i bora.

Enzimski piling je preparat koji u sebi sadrži enzime iz voća, koji neguju kožu i pomažu kod uklanjanja mrtvih ćelija. Efekti ovog tretmana su vidljivi i kod masne i problematične kože sklone aknama i bubuljicama. Temeljnim čišćenjem poboljšava se tekstura kože i sprečava nastanak akni i bubuljica.

Preporuka je raditi ovaj tretman u pravilnim i redovnim razmacima. Ako koža postane suva i nadražena, važno je prekinuti sa upotrebom preparata ili prorediti broj tretmana.

Koje su prednosti enzimskog pilinga?

Temeljno čisti kožu
Bore postaju manje vidljive i pliće
Uklanja mrtve ćelije
Ublažava hiperpigmentaciju

Ubrzava regeneraciju kože
Poboljšava mikrocirkulaciju
Ožiljci su manje vidljivi
Aplikacija preparata na kožu, nakon ovog pilinga je znatno olakšana i kvalitetnija

Preporuke za enzimski piling

Preporuka je da se ovaj piling radi u kombinaciji sa higijenskim tretmanom lica. Praksa je pokazala da kada uradimo enzimski piling nekih 5-7 dana nakon komedoekspresije imamo mnogo bolje efekte tretmana..

Sam tretman je neinvazivan i prijatan. Piling se nanosi u tankom sloju i kružnim masaznim pokretima se utrljava u kožu. Postupak traje nekih 20-30 minuta, nakon čega se lice ispere mlakom vodom i potom nanosimo tonik prema tipu kože. Posle toniziranja, kožu ishranimo maskom ili nekim drugim preparatima za negu kože,Hemijski piling

Tretmani lica hemijskim pilingom su terapijske procedure sa veoma širokom paletom indikacija. Koriste se od davnina. Poboljšavaju funkciju kože, umiruju zapaljenske procese, koža se manje masti i podstiču se dublje strukture kože na regeneraciju. Hemijski piling svojim dejstvom aktivira ćelijsku migraciju i ubrzava rekonstrukciju dermisa i tkiva epidermisa, aktivira mikrocirkulaciju obezbeđujući presudne mikronutriente na pogođene oblasti.

Epidermis, površinski sloj kože je naša prva linija odbrane od uticaja spoljnih faktora. Izložen je agresivnom dejstvu UV zračenja, vetra i hladnoće. Takođe je izložen promenama našeg raspoloženja, umoru, grimasama i brigama. Epidermis prvi registruje i pokazuje znake starenja na licu u vidu bora, akni, ožiljaka, kseroza i hiperpigmentacije. Hemijski pilinzi brzo, lako i efikasno potpuno podmlade epiderm i vraćaju sjaj, vlažnost i tonus koži.

Materijali za hemijski piling

U Velvet Centru koristimo INNO-PEEL proizvode za tretiranje različitih patologija kože. Primena ovih proizvoda dovodi do kontrolisane hemijske povrede površinskog sloja kože što doprinosi kompletnoj regeneraciji gornjeg sloja kože. Pored sanacije određenih kožnih problema, koriste se i za podmlađivanje kože.

Efikasan je u terapiji finih linija i bora, proširenih pora, fotooštećenja, fleka od sunca, ožiljaka, keratoza i nezaobilazan je deo terapija akni i ožiljaka prouzrokovanih aknama. Pored lica tretiraju se i ruke, dekolte, ramena i leđa. Nakon konsultacije sa klijentom i utvrđivanja problema, odlučujemo se koji tip pilinga ćemo primeniti.

Hemijski piling je veoma efikasna dermatološka procedura, ali uvek treba znati koje rezultate možemo očekivati. Koža nakon ove vrste pilinga zahteva intenzivnu negu i hidrataciju uz upotrebu krema sa visokim zaštitnim faktorom.

Komplikacije su izuzetno retke. Nakon tretmana može se javiti peckanje, blago crvenilo, napetost i osetljivost kože. Simptomi nestaju nakon nekoliko sati, a kod jakih pilinga mogu potrajati i nekoliko dana. Ovi simptomi iščezavaju najkasnije 7 dana nakon tretiranja. Potom se javlja mlada, zdrava koža i značajno poboljšan ten.

Hemijski piling je najbrža i najefikasnija metoda koja se koristi u lečenju svih tipova akni izuzev ACNAE CONGLOBATA.

Primenom samo jednog pilinga smanjuje se proces lečenja akni 3-5 meseci u poređenju sa klasičnim medicinskim metodama lečenja.


Dermapen

Dermapen tretman predstavlja unapređenu aplikaciju mezoterapijskih koktela u odnosu na aplikovanje klasičnim putem. Prednost je što se može delovati na različitim dubinama kože (u zavisnosti od dužine iglica i broj uboda po cm2 je veći).

Iglice dovode do ranjavanja kože i mikrokvarenja koje se manifestuje u vidu crvenila. Na taj način stimulišemo kožu na stvaranje novog kolagena i regeneraciju iz dubljih slojeva. Kokteli koje aplikujemo dublje prodiru uz pomoć ovog tretmana i pojačavaju efekat istog. Procedure se ponavljaju u određenom vremenskom razmaku a broj tretmana je uslovljen stanjem kože pacijenta.

Ovo je odličan tretman za dubinsku negu kože a redovnom primenom mezoterapijskih koktela, koža ojačava svoju strukturu  i na taj način se usporava proces starenja a samim tim odlažemo druge invazivne antiageing metode.