Kako da izgledate dve godine mlađe

Povratak na Novosti

Kako da izgledate dve godine mlađe

Tajne očuvanja mladalačkog izgleda

Suočimo se s tim: svi želimo da sačuvamo onaj svež i mladalački sjaj na svojoj koži. 

Dobra vest je da uz nekoliko promena u rutini nege i životnom stilu, možemo usporiti sat i izgledati čak dve godine mlađe. 

Evo nekoliko zlatnih pravila koja će vam pomoći da zadržite mladost kože.

1. Hidratacija, Hidratacija, Hidratacija!

Voda je eliksir života, a to važi i za vašu kožu. Pijenje najmanje osam čaša vode dnevno pomoći će vam da održite kožu hidriranom iznutra, dajući joj mekoću i smanjujući pojavu finih linija.

 

2. San kao ritual

Ne zovu ga džaba “lepoticom spavanjem”. Osmosatni kvalitetan san je neophodan za obnavljanje kože i borbu protiv znakova starenja. Pre spavanja isključite sve uređaje da biste osigurali neometan i dubok san.

 

3. Sunčeva svetlost: prijatelj ili neprijatelj?

Dok je umerena izloženost suncu dobra za sintezu vitamina D, prekomerno izlaganje bez zaštite može ubrzati starenje kože. Uvek koristite kremu sa SPF-om kada ste napolju, čak i kad je oblačno.

 

4. Neka vam ishrana bude saveznik

Jedite “pametno” kada je reč o koži. Namirnice bogate antioksidansima poput bobica, orašastih plodova i zelenog lisnatog povrća mogu pomoći u borbi protiv slobodnih radikala koji uzrokuju starenje.

 

5. Redovna fizička aktivnost

Vežbanje povećava cirkulaciju i pomaže u uklanjanju toksina iz tela. Ovo ne samo da poboljšava vaše opšte zdravlje, već i daje koži prirodni, zdravi sjaj.

 

6. Osmeh je vaš najbolji aksesoar

Neverovatno je kako nešto tako jednostavno kao osmeh može transformisati vaše lice i učiniti vas vizuelno mlađima. Osmehujte se često – to je besplatno i zarazno!

 

7. Skrojena rutina nega kože

Investirajte u kvalitetne proizvode za negu kože prilagođene vašem tipu kože. Redovna upotreba proizvoda kao što su retinol, hijaluronska kiselina i peptidi mogu napraviti čuda za izgled vaše kože.

 

8. Izbegavajte stres

Stres može imati ozbiljne posledice na vašu kožu, uključujući prerano starenje. Pronađite načine da se opustite i umirite um, bilo da je to kroz meditaciju, jogu ili jednostavno čitanje knjige.

 

9. Redovne posete dermatologu

Ne potcenjujte značaj stručnih saveta. Redovni pregledi i tretmani kod dermatologa mogu vam pomoći da ostanete korak ispred u borbi protiv starenja.

 

Primenjujući ove savete, ne samo da ćete izgledati mlađe, već ćete se i osećati mlađe. Setite se, starost je samo broj, a prava mladost dolazi iznutra.

Podelite na

Povratak na Novosti