Spa, Beauty & Personal Care

Tretmani tela

salon

Nehirurška ultrazvučna liposukcija

Ovaj metod podrazumeva upotrebu ultrazvuka za razbijanje masnih naslaga. Ultrazvuk koristeći fokusirane talase određene frekvencije, prodire u kožu i cilja masne naslage. Pod energijom talasa masne ćelije pucaju, masnoća se oslobađa u međućelijski prostor, a zatim se prirodno uz pomoć prisutnih enzima razgrađuje i putem limfnog sistema izbacuje iz organizma. Deo razgrađene masnoće ide kroz organizam u vidu lipoproteina i mora da bude potrošen fizičkom aktivnošću. U suprotnom će se razgrađene masti ponovo akumulirati u telu.

Ovom metodom se uklanjaju masne naslage sa kritičnih delova tela kao što su stomak, bokovi, noge, zadnjica i nadlaktice. Tretman se sasvim bezbedno može sprovoditi svaki drugi dan i traje od 30-40 minuta. Prilikom svakog drugog tretmana pristupa se limfnoj drenaži u vidu elektrostimulacije. Program na aparatu se prilagođava tipu masnih naslaga. Broj tretmana zavisi od količine masnih naslaga na telu.

Ovaj tretman je namenjen osobama koje pored redovne fizičke aktivnosti i dijeta ne mogu da uklone višak masnih naslaga. Naravno, najbolji rezultati se dobijaju upravo kombinovanjem fizičke aktinosti i dijetetskog režima ishrane sa ovim tretmanom.

Nehirurška ultrazvučna liposukcija se ne preporučuje osobama sa povišenim holesterolom, dijabetičarima, osobama sa pejsmejkerom, trudnicama i dojiljama, osobama koje imaju problem sa jetrom i/ili bubrezima.

Ultrazvučna kavitacija

Ultrazvučna kavitacija je napredna tehnologija koja omogućava neinvazivnu i bezbolnu terapiju i ciljano je  usmerena na specifično tvrdokorne masne naslage. One se  najčešće nakupljaju na  bokovima, butinama, zadnjice, oko kolena, na stomaku i gornjim delovima ruku. Takav tip naslaga je nemoguće ukloniti dijetom ili bavljenjem sportom.

Ultrazvuk upravo uklanja tvrdokorne masne naslage na tačno željenim delovima, ciljano i bez ikakvih operativnih zahvata ili dugotrajnog oporavka. Ultrazvucna kavitacija se pokazala kao odlična zamena za liposukciju koja se donedavno smatrala jedinim rešenjem za uklanjanje tvrdokornih masnih naslaga. Energija ultrazvučnog talasa se tokom tretmana koncentriše na tačno određenu dubinu u tkivu tako da se masne ćelije mogu selektivno razbijati ispod kože. Površina kože, živci, žile i mišići pri tom ostaju nedirnuti. Nakon takvog ´topljenja´masnih ćelija, masnoća u obliku triglicerida otiče u međućelijsku tečnost, gde se uz pomoć delovanja enzima cepa na glicerol i više masne kiseline. Prve pozitivne rezultate kod većine pacijenata možemo videti već nakon prvog tretmana.

Ultrazvucna kavitacija | Koliko je potretno uraditi tretmana?

Potretno je uraditi minimum 5 tretmana po regiji da bi bilo ozbiljno vidljivih rezultata. Ako smo zadovoljni postignutim rezultatom, 1 tretman mesečno bi bio dovoljan za održavanje istog.

Ultrazvucna kavitacija | Ko ne sme da radi tretmane?

 • trudnice i žene u toku menstrualnog ciklusa
 • epileptičari
 • pacijenti sa malignim oboljenjima
 • pacijenti čije se rane nisu zalečile nakon operacije
 • sa akutnim ili zaraznim bolestima
 • sa srčanim bolestima ili pejsmejkerom
 • bolestima bubrega (kamen, pesak…)
 • koji imaju metalne predmete (šrafovi, implanti)
 • silikonski gel (veštačke grudi, usta-zavisi od regije koja se radi)
 • osobe koje imaju pirsing na polnim organima
 • osobe sa povišenom temperaturom
 • genetska hiperosetljivost

Miolift tela

Elektrostimulacija mišića na BODY STUDIO aparatu, omogućava potrošnju energije pasivnim putem kao i aktivaciju i jačanje mišića, oblikovanje i zatezanje. U ponudi su tri programa različite namene: jačanje muskulature, anticelulit elektrostimulacija i limfna drenaža. Programi traju u zavisnosti od namene 40, 35, i 20 minuta. Elektrode se postavljaju na delove tela koji se tretiraju, ciljano na mišiće, a zatim se kroz elektrode pušta struja određenog intenziteta koja proizvodi kontrakcije.

KONTAKTIRAJTE NAS I ZAKAŽITE TERMIN