Otkrijte svoje talente i sposobnosti putem NLP metoda

Povratak na Novosti
Otkrijte svoje talente i sposobnosti putem NLP metoda | Velvet Centar

Otkrijte svoje talente i sposobnosti putem NLP metoda

Da li vam je neko do sada rekao da smo svi rođeni sa neograničenim potencijalom, ali zaista neograničenim?

Talenti i sposobnosti, kao potisnute vrednosti

Da li vam je neko do sada rekao da smo svi rođeni sa neograničenim potencijalom, ali zaista neograničenim? Rodimo se živi, zdravi, ogoljeni pred celim svetom i u tom trenutku smo sasvim zadovoljni sobom jer verujemo da smo savršeni. I to i jeste istina. Velika je šteta što naši mentalni kapaciteti u tom trenutku nisu razvijeni, i mi tu činjenicu zaboravimo.

Nametnute norme ponašanja

Ono što zapamtimo jeste da smo rođeni u određenoj porodici, državi, religiji, socijalnim i moralnim normama ponašanja. Od najranijeg detinjstva naše telo, um i emocije upijaju te norme, uverenja i verovanja o sebi samom i svetu oko nas. Ta verovanja postaju naša Istina koju živimo, kojom krojimo sopstvena iskustva u životu, a obično su nametnuta i ograničavajuća. Tada naši talenti i sposobnosti padaju u senku.  Nažalost, do sada, od svojih roditelja, prijatelja, kolega ili klijenata nisam čula da je iko od nas vaspitavan da granice ne postoje, da možemo da budemo sve što poželimo! Zapravo nam je jedino i osnovno potrebno da verujemo u sebe i svoje sposobnosti! Umesto toga, slušali smo kako treba da se ponašamo, šta je ispravno, šta je prihvatljivo, šta treba da uradimo da bi bili „dobri“, koje zanimanje treba da izaberemo da bismo se obezbedili, bili sigurni.

I slušali smo sve to i usvajali. Zašto?

Zato da bi bili prihvaćeni. Zato da bi bili voljeni.

Koji talenti i sposobnosti me krase?

Ali ljubav nije uslovljavanje. Prihvatanje ne ide uz stalno preispitivanje, osećaj krivice ili grižne savesti kada postupimo onako kako iz srca osećamo a to se ne uklapa u nečija očekivanja.

I posle niza godina živeći u skladu sa očekivanjima, u nekom trenutku kada nas okolnosti ozbiljno poremete i testiraju, pitamo se ponovo: „Ko sam to ja?“,  „Otkud ja ovde u svom životu?“, „Koji talenti i sposobnosti me krase?”, „Koje su moje, samo moje želje?“, „Imam li dovoljno snage i sposobnosti da ih realizujem?“

Reći ću vam da imate, ukoliko se usudite da ovaj put verujete u sebe, u svoje instinkte, u svoju Istinu. Vi niste verovanje vaših roditelja. Vi niste nusproizvod tuđih želja i očekivanja. Vi niste žrtva svojih loših iskustava i nezalečenih rana. Ne definiše vas ponašanje drugih ljudi, ili ono što svet priča o vama.

Zapamtite jedno – Žrtva nikada ne može biti pobednik, niti možemo imati ono što svesno ili nesvesno preziremo!

Vi ste jedinstveni, originalni i autentični

Putem Coaching sesija saznajete ko ste vi zaista. Koje su vaše lične vrednosti, odnosno šta je vama toliko važno da ostvarite u svom životu da vas nije briga kolika je cena koju plaćate za to? U šta vi zaista verujete i da li vas ta verovanja podržavaju u tome što zamišljate daleko  od radoznalih očiju i želite iz suštine svoga bića?

To ste pravi Vi. Jedinstveni, originalni i autentični. Kao takve, krase vas talenti i sposobnosti koje nema niko drugi. Da li ste ih spoznali, osvestili do sada? Da li ste sebi pružili šansu da ih pokažete svetu?

NLP metodologijom do spoznaje naših talenata i sposobnosti

Ako niste do sada, uz pomoć različitih veština i alata NLP metodologije zajedno ih možemo otkriti. Jer u Coaching procesu jedino što vrednujemo je subjektivna istina i subjektivno iskustvo, i to nam pomaže da mnogo brže, lakše i jednostavnije otključamo vaše unutrašnje snage, sposobnosti i potencijale!

Iz tog razloga, ja vas neću savetovati jer moja iskustva su različita od vaših. Ali verovaću u vas! Pružiću vam sva znanja, veštine i alate da otkrijete svoju pravu vrednost, da pojačate svoje unutrašnje snage i samopouzdanje, da izgradite jasan stav o tome šta hoćete za sebe i da napravite plan kako to da materijalizujete.

Iz svog ličnog iskustva znam da je moguće. 

I meni je jednom bila potrebna podrška da poverujem u svoje prave talente i sposobnosti. I posle 18 godina rada u struci sa završenim fakultetom, ja sam pored malog deteta završila još jedan, ovaj put onaj koji sam ja izabrala, dala otkaz i konačno počela da živim.

Sada to govore i iskustva mojih klijenata.

Zato sam sigurna da možete i VI !

Živite danas ono što stalno planirate za sutra!

Podelite na

Leave a Reply

Povratak na Novosti