Kako da očistite svoje misli, srce i telo

Povratak na Novosti
Očistite svoje misli, srce i telo | Velvet Centar

Kako da očistite svoje misli, srce i telo

Ništa se neće promeniti u našem životu dok se ne promenimo mi.

Rad na sebi

Zvuči divno zar ne?

Zamislite da se svaki dan budite radosni, nasmejani, protrljate oči, pogledate sebe u ogledalo i kažete:

Idemooooo!

Kada sam pre 7 godina bila na edukaciji i slušala čoveka koji je to pričao, prvo sam mislila da nisam dobro razumela jer engleski znam dobro, ali nije moj maternji jezik. Tada sam već radila na sebi putem raznovrsnih edukacija, treninga, knjiga. Isto tako radila sam u korporaciji, u struci kao ekonomista, i mrzela sam svaki ponedeljak, te rutine i šablone. Zaista mi nikako nije išlo u glavu šta on to priča. Pa još dok ne otvorim oči ujutru, ja sam već u haosu misli planirajući i preispitivajući dan koji još nije ni počeo. Dok se umijem i operem zube već imam definisan i redosled i tajming stvari koje moram da obavim još pre nego što krenem na posao.

I proteklo je još dosta vode ovim mojim Dunavom, proteklo je još mnogo nesređenih misli i haosa u glavi, pa i bola u duši, dok zaista nisam počela da živim baš tako kako je rekao.

Analiza, griža svest, krivica

Ništa se neće promeniti u našem životu dok se ne promenimo mi. Kada posmatram iz sadašnje tačke vremena, toliko puta sebi kažem „Baš si bila luda“ i nasmejem se iz sveg srca. Koliko nisam verovala u sebe, koliko sam težila sigurnosti, koliko sam samu sebe krotila da bih se uklopila u nečije standarde ili poimanja ispravnog. Koliko samopreispitivanja, analize, griže savesti i krivice. Sve sam to radila da bih bila srećna, voljena, prihvaćena. Znate šta, svejedno se nisam uklapala, svejedno nisam bila voljena onako kako je meni to trebalo i nisam bila baš prihvaćena. Izneverili su moje poverenje meni važni ljudi. Finansijska sigurnost nije mogla da kompenzuje emotivnu nesigurnost.

To me je samo još dodatno motivisalo da idem dalje, da tragam dublje za odgovorima. Jer odlučila sam da hoću da spoznam svoje pravo Ja i da živim u ljubavi, sreći i razumevanju sa njim. Uzaludno sam tražila od drugih ljudi da me vole, razumeju, prihvate… popune te emotivne praznine, kada ja to nisam sama sebi pružila. Već sam gubila svoj identitet, dok je moj život ličio na TO DO listu.

Prihvatanje sebe

Da bi zaista sebe spoznali i prihvatili, živeli u radosti i miru sa sobom, prvo i osnovno je da moramo da uradimo jedan ozbiljan Detox misli i osećanja. Potrebno je naći način kako da očistite svoje misli. Trebamo da zaista pogledamo unutar sebe. Moramo da priznamo ko smo mi u ovom trenutku naspram onoga što želimo da budemo, što smo mislili da ćemo već biti do sada. Ali uvek nam je nešto falilo, uvek smo pravili kompromise, žrtvovali se za druge, ili smo mislili da smo najpametniji, ili nas je bilo sramota da tražimo pomoć, ili smo tražili kratkotrajnu utehu kroz nove suknjice, čizmice, minđuše, putovanje. Ili su to samo bile kamuflaže, izgovori kojima smo sebi uskraćivali ljubav, slobodu, pravu sreću, mir…

Da bi se ujutru budili puni životne radosti dajući šansu da nam taj dan donese iznenadne fenomenalne prilike, zaista je potrebno da sve kofere briga, strahova, nesigurnosti, sramote, griže savesti, tuđih verovanja kako treba da živimo svoj život i šta je ispravno a šta ne, da odnesemo do najbližeg kontejnera i pobacamo! To je pravilo kao sa sređivanjem garderobera, jer dok ne izbacite sve stare stvari koje čuvate u uverenju „ pa možda ću opet obući“, ne dajete prostor za nove i lepše stvari. Po istom sistemu, potrebno je napraviti unutrašnje spremanje i pobacati stara verovanja, strahove i otpore. Zapravo to je teško samo u prvom momentu. Kao kada ste u lošoj vezi. Ispočetka će raskid boleti jer ipak postoje emocije koje su vas vezivale, a ubrzo shvatite da su vas te emocije bukvalno vezivale i sprečavale da izađete iz veze koja znate da nije dobra za vas i da neće ostvariti lepu budućnost. I dokle god se nadate i terate iz nekog razloga da ostanete u toj vezi, isto tako znate da vam prolazi vreme da upoznate svoju pravu ljubav. Znate da lišavate sebe te šanse.

Sređivanje misli

Tek kada shvatite koji bespotrebni teret nosite svakog dana, kada sagledate koje misli preovlađuju, koja osećanja su dominantna, šta vas to guši, pritiska, stvara osećaj zaglavljenosti i gubitak kontrole nad sopstvenim životom, tada počinje vaše oslobođenje, vaš novi put, nove odluke, novi izbori koji ovaj put idu u pravcu onoga što stvarno želite za sebe. Promena počinje onog trenutka kada se usudite da raščistite sav krš i lom, očistite svoje misli i napravite u sebi udoban prostor u kojem ćete boraviti svakog dana. 

Kako da očistite svoje misli, srce i telo

Pitanje koje nam se često postavlja: Kako da očistite svoje misli?

Kada očistite svoje misli i osećanja, telo pozitivno prihvata tu promenu. Kada vi na nivou misli i osećanja, uverenja, uspostavite nameru i radite ka njenom ostvarenju, i telo se čisti i odbacuje toksične procese i podržava vas. Koliko puta ste hteli da smršate i držali dijetu i zaista uložili trud i napor a kilogrami nikako nisu išli dole? Ali kada ste imali istinsku želju i verovanje da vi hoćete smršati, telo je to prihvatilo i sarađivalo i smršali ste brže nego što ste predviđali.

Um, telo i emocije su jedinstven sistem. Pozitivne misli daju dobro raspoloženje, dobro raspoloženje daje pokretačku životnu snagu telu. 

Zato očistite svoj um, srce i telo i recite svakom novom danu Idemooooo!

Najbolja kombinacija jesu Coaching sesije i Energoterapija, a u slučaju da se unutrašnji konflikti, strahovi i blokade nalaze duboko na podsvesnom nivou, uključićemo i metodu isceljenja vremenskih linija sa elementima regresoterapije.

Podelite na

Leave a Reply

Povratak na Novosti