Da li znate šta je vampirski fejslifting?

Povratak na Novosti
Da li znate šta je Vampirski fejslifting? | Velvet Centar

Da li znate šta je vampirski fejslifting?

PRP tretman, vampirski fejslifting, Drakulin tretman, tretman krvnom plazmom…

Vampirski fejslifting

PRP tretman, vampirski fejslifting, Drakulin tretman, tretman krvnom plazmom…

Svi ovi nazivi se koriste za fenomenalan antiageing tretman koji je od 2005. godine pronašao svoj put u estetskoj medicini.

O čemu se radi?

Platelet Rich Plasma (PRP) se u medicinske svrhe koristi još od 70-ih godina prošlog veka, i to u oblastima ortopedije i kardiologije, kada su ustanovljena njena regenerativna svojstva.

Ovaj tretman je počeo da se primenjuje 2005. godine u kozmetološke svrhe.

Zahvaljujući growth faktorima koji se oslobađaju iz trombocita, tretirana koža se prirodno stimuliše na regeneraciju remodelacijom kolagena, što dovodi do njene potpune rejuvenacije.

Kako se Vampirski fejslifting izvodi?

Lekar vadi krv pacijentu iz ruke (količina koja se vadi je otprilike kao za potrebe analize KKS) u specijalno dizajniranu epruvetu koja se naziva kit. Kit sadrži supstance koji odvajaju plazmu od eritrocita. Kit sa krvlju se stavlja u aparat koji uz pomoć centrifugalne sile odvaja plazmu od eritrocita. Centrifugalna sila povećava broj trombocita u serumu 4-7 puta, a trombociti oslobađaju faktore rasta.

Područje koje se tretira se namaže anestetikom u vidu kreme kako bi tretman bio što komforniji za pacijenta.

Serum se potom ubrizgava u kožu tankim mezoterapijskim iglicama, a ceo tretman se dopunjuje dermapenom zbog boljeg efekta.

Trombociti otpuštaju faktore rasta pod kožom 3-7 dana od aplikacije. Prvi efekti tretmana se vide nakon desetak dana, a potpuni efekat nakon mesec dana.

Neophodno je sprovesti protokol od 3 tretmana u međusobnom razmaku od 4 nedelje, kako bi se postigao maksimalan rezultat.

Koiji su benefiti ovog tretmana?

Tretman krvnom plazmom je odlično rešenje za osobe koje imaju ožiljke od akni, tamne kolutove oko očiju, istanjenu kožu, hiperpigmentaciju, proširene pore, seboreičnu kožu i problem sa opadanjem kose.

Pošto je u pitanju potpuno prirodan metod koji se radi serumom dobijenim iz vlastite krvi pacijenta, kontraindikacija i alergijskih reakcija NEMA.

Koža se prirodno stimuliše na regeneraciju, postaje jedra, sveža, zategnuta i blistava.

Osobe koje imaju problem sa zgrušavanjem krvi i žene tokom menstrualnog ciklusa, ne bi trebale da rade vampirski fejslifting. Ukoliko osoba ima herpes, trebalo bi da o tome obavesti lekara.

Zbog svega navedenog, uvek predlažemo da se obavi konsultativni razgovor kako bi lekar uzeo anamnezu i upoznao pacijenta sa celom procedurom.

Šta se dešava pre i posle tretmana?

Pacijenti ne bi trebalo da jedu masnu hranu nekoliko sati pre tretmana, kao ni da konzumiraju alkohol par dana pre tretmana. Takođe ne bi trebalo da piju lekove koji utiču na razređivanje krvi.

Tretman traje oko sat vremena i nakon njega se pacijenti vraćaju svojim uobičajenim aktivnostima.

Ne preporučuje se odlazak u saunu ili na bazen bar 3 dana, izlaganje suncu ili odlazak u solarijum, šminkanje 24h nakon tretmana, fizička aktivnost…

Uglavnom, nakon desetak dana od tretmana, kada trombociti otpočnu procese regeneracije, pacijenti mogu da rade uobičajene stvari bez straha od komplikacija.

Za održavanje rezultata, preporuka je da se tretman ponovi nakon 6 meseci.

Lično iskustvo

PRP sam prvi put isprobala pre 5 godina i zbog efekata koje je ostavio na mojoj koži svrstavam ga u sam vrh antiage tretmana.

Čak mogu reći da mi je favorit, jer koža nakon njega bude preporođena i promene su brzo vidljive.

Za svetsku popularnost ovog tretmana zaslužna je Kim Kardašian.

Nakon prvobitnog utiska da je u pitanju marketinški trik, demantovala sam samu sebe kada sam se lično uverila u rezultate PRP tretmana.

Prirodno, bezbedno i u konačnici ODLIČNO! 

 

Anđelka Blagojević

Podelite na

Leave a Reply

Povratak na Novosti