Spa, Beauty & Personal Care

Tretmani lica

salon

Klasičan tretman lica

Klasičan tretman lica je osnovni tretman lica koji se primenjuje za svaki tip i svako stanje kože. Nazivamo ga još i higijenskim tretmanom. Ovaj tretman podrazumeva niz postupaka kojima se vrši dubinsko čišćenje kože procesom komedoekspresije. Tretman se sprovodi prema tipu i karakteristikama kože. Samo dobro očišćena koža može da primi aktivne supstance iz preparata kojima se tretira.

Klasični tretman obuhvata sledeće korake:

 • čišćenje lica (uklanjanje šminke i nečistoća) losionom
 • piling (uklanja izumrle ćelije kože)
 • masaža sa parenjem lica (za otvaranje pora,podsticanje cirkulacije i omekšavanje kože)
 • komedoekspresija
 • elektro-iontoforeza (za dubinku dezinfekciju kože i zatvaranje pora)
 • maska prema tipu kože
 • krema za ishranjivanje kože

U našem centru tretman započinjemo uklanjanjem šminke, viška sebuma i ostalih nečistoća sa površine kože. Lice potom očistimo 3% rastvorom borne kiseline (acidi borici). Na kožu potom nanosimo piling sa voćnim kiselinama i ostavljamo ga da  odstoji na koži desetak minuta. Piling ima mehaničko i hemijsko dejstvo, uklanja izumrle ćelije, prodire dublje u kožu, otvara pore i omekšava kožu. Potom kružnim pokretima vršimo piling. Nakon pilinga na lice nanosimo masažni krem i pod parom vršimo masažu lica. Para obogaćena ozonom otvara pore i dezinfikuje kožu, dok masaža pospešuje cirkulaciju kože lica. Po završetku masaže pristupamo komedoekspresiji, mehaničkom odstranjivanju komedona iz pora. Ovo je veoma važan postupak u održavanju zdravlja i nege kože. Samo dobro očišćena koža ima zdrave biološke funkcije, uspešno se neguje i bolje prima aktivne komponente i preparate koji se na nju nanose. Posle komedoekspresije pristupamo elektro-iontoforezi,koja za svrhu ima da kožu dezinfikuje i zatvori pore. Tom prilikom na kožu nanosimo serum za ishranjivanje kože, antibiotik (ukoliko postoje zapaljenski procesi), ampule za različite tipove kože… Ovaj postupak traje oko deset minuta. Nakon toga na lice stavljamo masku prema tipu kože, za dodatno umirenje kože i pospešujemo njen učinak 99% kiseonikom. Kada uklonimo masku na kožu nanosimo kremu za hidrataciju i tretman se ovim završava.

Naš centar koristi kozmetiku nemačkog brenda BIODROGA, koji je zastupljen na tržištu tokom proteklih 55 godina. Brend BIODROGA brine da koža dobije sve što joj je potrebno, imajući u vidu efikasnost i toleranciju kože. BIODROGA Institute & Science je prvi put predstavljena široj javnosti 1959. godine, brend koji kombinuje najnovija istraživanja na polju biotehnologije (prefiks bio) zajedno sa biljnim ekstraktima (sufiks droga) koji se tradicionalno koriste u Nemačkoj i drugim Evropskim narodnim medicinama. Filozofija se ni danas nije promenila, te ovaj brend karakteriševelika dinamika kada je reč o uvođenju novih sastojaka, sa ciljem da se poveća efikasnost i tolerancija proizvoda.

Dejstvo preparata Brenda Biodroga je naučno potvrđeno uz odsustvo sastojaka koji mogu da iritiraju kožu, kao što su parabeni, mineralna ulja, klasični emolijensi, PEG-ovi…

Nega lica - polutretman

Ovaj tretman podrazumeva sve gore navedene korake klasičnog tretmana izuzev komedoekpresije i parenja kože. Preporučujemo ga osobama kojima nije potrebno često ćišćenje kože (suva koža). Cilj ovog tretmana je da se koža ishrani i hidrira kako bi zadržala sjaj, elastičnost i svežinu.

Mikrodermoabrazija

Mikrodermoabrazija je sve popularnija kozmetička metoda nege kože. Popularnost je stekla zahvaljujući svojoj efikasnosti (koža je nakon tretmana vidno podmlađena), brzini i jednostavnosti.

Tokom tretmana mikrodermoabrazije koriste se kristali koji pod pritiskom padaju na kožu i mehanički uklanjaju površinski sloj kože. Ovo je potpuno bezbolna procedura. U isto vreme, sondom se vrši vakum masaža, što doprinosi boljem čišćenju kože ali i poboljšanju cirkulacije i limfne drenaže. Zbog toga se mikrodermoabrazija smatra idealnim pilingom.

Uticaj tretmana na kožu je sledeći:

 • Smanjuje proširene pore
 • Utiče na smanjenje hiperpigmentacije (pege)
 • Ublažava bore
 • Utiče na stimulaciju proizvodnje kolagena
 • Poboljšava tonus i teksturu kože

Stanje kože se već nakon prvog  tretmana poboljšava, ten se izjednačava, a koža postaje glatka. Za najbolje rezultate preporučuje se ponavljanje procedure 4-6 puta u razmaku od 7 dana. Da bismo održali ove efekte potrebno je procedure sprovoditi na svaka 3 meseca. Trajanje procedure je oko 30 minuta a pored kože lica može se sprovoditi na vratu, dekolteu i rukama.

Neprijatan osećaj zatezanja i “peckanja” nakon tretmana, može se javiti kod osoba sa osetljivom kožom. Kožu treba u danima nakon tretmana mazati hidrantnim kremom i izbegavati masne kreme, puder i tešku šminku. Mikrodermoabrazija povećava osetljivost kože na sunčeve zrake i stoga treba izbegavati izlaganje suncu minimum 24 sata nakon tretmana. Vruća voda i znoj takođe mogu izazvati neprijatnost pa se ne preporučuje intenzivan trening.

Nakon tretmana nije preporučljivo koristiti losione i kreme koji sadrže glikolnu kiselinu, skrab (minimum 72 sata pre i posle tretmana), sredstva koja sadrže Retin-A.

Mikrodermoabrazija je tretman koji ima veliku efikasnost i naročito je potreban onima koji žele da smanje pegice, ožiljke, bore, izjednače ten lica, poboljšaju stanje sive, beživotne kože koja je ogrubela pod dejstvom sunca. Mikrodermoabrazija je idealno rešenje za žene sa problematičnom kožom sklonom aknama, proširenim porama i ožiljcima.

Mikrodermoabrazija se ne preporučuje sledećoj grupi ljudi:

 • Sa bolnim ožiljcima od opekotina
 • Ljudi sa nedijagnostikovanim otvorenim ranama
 • Herpes
 • Bradavice
 • Gnojne akne
 • Dijabetes
 • Autoimune bolesti
 • Osobe sa preosetljivom kožom

Čišćenje lica ultrazvučnom špatulom

Koža lica veoma je osetljiva, pa osim što se s godinama opušta i stari pod uticajem sunca ili se isušuje od hladnog vremena, nečistoće se u porama kože redovno sakupljaju i talože stvarajući mitisere. Zbog svega ovoga, ono što je koži pre svega potrebno jeste redovno i detaljno čišćenje, uz uklanjanje mrtvih ćelija sa površinskog dela kože, kao i hidratacija koja će koži vratiti vlažnost, mladalački izgled i sjaj.

Čišćenje lica ultrazvučnom špatulom je tretman koji se preporučuje svim starosnim kategorijama i svim tipovima kože, posebno osetljivoj.

Čišćenje lica ultrazvučnom špatulom | Kako izgleda tretman?

Tretman se izvodi ultrazvučnom špatulom – aparatom koji svojim ultrazvučnim vibracijama, izbacuje mitisere i sve nečistoće iz kože, bez neprijatnog ceđenja.
U isto vreme, špatula uklanja površinski sloj izumrlih ćelija i otkriva novu podmlađenu kožu lica.

Osim pilinga, ovaj fenomenalni tretman utiče na hidrataciju, tonus, cirkulaciju i ujednačavanje tena.

Rezultati tretmana su vidljivi odmah!
Koža je temeljno očišćena, osvežena, blistava i hidrirana.

Čišćenje lica ultrazvučnom špatulom se preporučuje za redovnu negu lica, kao vrlo prijatan i potpuno bezbolan tretman. Ovakvim čišćenjem izbegavaju se sve metode agresivnog čišćenja lica i pojava neprijatnog crvenila.

NAJBOLJI TRETMAN ZA ČISTU HIDRIRANU, OSVEŽENU I BLISTAVU KOŽU!

Čišćenje lica ultrazvučnom špatulom | Koliko traje tretman?

Tretman traje oko 30 minuta.

KONTAKTIRAJTE NAS I ZAKAŽITE TERMIN