Spa, Beauty & Personal Care

Trajna šminka

salon

Permanent Make-Up

Trajna šminka predstavlja jedan oblik tetovaže kojom se unosi boja pod kožu, ali za razliku od klasične tetovaže, boja vremenom bledi i postaje svetlija, da bi nakon izvesnog vremena  potpuno nestala. Radi se o specijalnim aparatima i specijalnim bojama odobrenim od strane svetske zdravstvene organizacije. Boje su dermatološki ispitane i potpuno bezbedne za rad.

Tretman se sprovodi u potpuno sterilnim uslovima, što podrazumeva korišćenje sterilnih igala i boja. Prednost u odnosu na klasično tetoviranje leži upravo u činjenici da boje vremenom blede, pa kada se uzme u obzir opadanje mišićnog tonusa tokom godina, izbegavamo mogućnost da oblik koji istetoviramo sada kroz par godina bude neprimeren našem licu.

Kome je potrebna trajna šminka?

Osobe kojima se preporučuje trajna šminka su one koje imaju proređene obrve ili im obrve ne rastu na mestima koja bi odgovarala obliku njihovog lica i očiju. Osobama koje imaju retke trepavice pa bi tanka linija na gornjim i donjim kapcima doprinela da vizuelno trepavice izgledaju gušće. Takođe se preporučuje osobama koje imaju nepravilan oblik usana da iscrtavanjem kontura koriguju oblik usana, a moguće je i potpuno obojiti usne.

Šta je potrebno znati pre nego što se opredelite za trajnu šminku?

Prvo treba da razmislite da li vam je ovakva vrsta tretmana zaista neophodna. Uklanjanje tetovaže je moguće samo uz pomoć hiruških lasera, inače ostaje na koži 3-5 godina. Ukoliko ste ipak doneli odluku da se podvrgnete ovakvoj vrsti tretmana, neophodno je da izaberete oblik koji će najviše odgovarati vašem licu. Savet je da se uvek iscrta oblik olovkom da biste otklonili sve dileme.

Odabir boje je takođe veoma važan, jer morate imati u vidu da boja koja se unosi tokom tretmana nakon perioda perutanja (koji traje 7-10 dana) bude i do 30 % svetlija. Zbog toga morate dobro razmisliti o nijansi koju birate.

Nakon aplikacije sasvim je uobičajena pojava otoka, a kod popunjavanja usana neretko se javlja i herpes. Zato je veoma važno da sa svojim kozmetičarem porazgovarate o tome kako treba negovati tretirano područje u danima nakon tretmana. Morate znati da se ceo postupak ponavlja nakon 4-6 nedelja od prve procedure, jer tada koža pokazuje prave rezultate prve aplikacije. Ovaj postupak se naziva još i korekcija i vremenski traje kraće od prvog tretmana. Služi da se poprave eventualne nepravilnosti nastale tokom prve aplikacije. Nekad je potrebno ponoviti postupak nakon godinu dana da bi se boja osvežila. Postojanost boje zavisi od tipa kože i brzine epitelizacije jer se boja unosi u epidermis,najpovršniji sloj kože koji se neprestano obnavlja (peruta).

Procedura nije bezbolna, pa se savetuje da se pre početka tretmana nanese anestetik u vidu kreme ili spreja koji omogućava da postupak bude znatno prijatniji.

Kada je u pitanju permanentni make up,naš centar koristi brend Permanent System, koji ima široku paletu boja sa pigmentima koji imaju jedinstveni Dermatest sertifikat.

U našoj ponudi imamo:

  • trajna šminka obrva
  • trajna šminka kapaka
  • trajna šminka usana
  • japansko iscrtavanje obrva

KONTAKTIRAJTE NAS I ZAKAŽITE TERMIN