Spa, Beauty & Personal Care

Masaže

salon

Terapeutska masaža

Terapeutska masaža zauzima posebno mesto u rešavanju problematične, bolne i napete vratne i leđne muskulature.

Bol u vratu i leđima je uglavnom posledica stresa, nedovoljne fizičke aktivnosti, kao i zamornih radnih položaja čoveka. Naše telo na sve ovo reaguje povišenim mišićnim tonusom, što kasnije dovodi do raznih bolnih stanja. Takođe usled mišićne aktivnosti dolazi do oslobađanja i nakupljanja štetnih produkata, u vidu mlečnih kiselina koje uzrokuju bolna stanja i ograničenost pokreta.

Terapeutska masaža predstavlja spoj masažnih pokreta, koji pospešuju mikrocirkulaciju i opuštanje mišića leđa i vrata, znatno redukuju bol i uklanjaju napetost.

Uspešna je i kod razbijanja naslaga mlečnih kiselina (čvorića), otklanja stres i ima nemerljiv doprinos u podizanju opšteg zdravlja organizma.

Trajanje ove masaže je 30 minuta.

Relaks masaža

Relaks masaža predstavlja spoj umetnosti i najfinijih masažnih hvatova. To je blaga prijatna masaža, kojom se postiže opuštanje organizma, sjedinjavanjem protoka energije.

Ima za cilj podizanje opšteg zdrastvenog stanja, a takodje služi za prevenciju stresa i premora, kao i za relaksaciju mišića.

Ova masaža može obuhvatiti čitavo telo, a može se izvoditi i parcijalno na pojedine delove tela (stopala, noge, leđa, ruke, abdomen, grudni koš, vrat i lice).

Trajanje ove masaže je 60 minuta.

Sportska masaža

Ima za cilj da brzo i efikasno pripremi sportistu za naporan trening, poveća sportsku snagu i odstrani sve neželjene efekte koji nastaju zbog intezivne fizičke aktivnosti.

Ova masaža pozitivno utiče na samu kožu, potkožno tkivo, krvne sudove, mišiće, tetive, zglobove, ligamente i kosti. Pospešuje rad centralnog i perifernog nervnog sistema.

Zbog svih ovih karakteristika, veoma je značajna pri postizanju maksimalnih sportskih rezultata. Nakon fizičke aktivnosti, masažom dolazi do ubrzavanja procesa oporavka mišića. Najčešće se masiraju ruke i noge.

Trajanje ove masaže je 20 minuta po grupi.

Anticelulit masaža

Celulit je deformitet izražen kod žena gde zbog nagomilavanja masnoće i toksina ispod kože, vezivno tkivo slabi i stvaraju se deformiteti kože koji podsećaju na pomorandžinu koru. Nastaje kao posledica poremećaja mikrocirkulacije potkožnog tkiva.

Jedna od najefikasnijih metoda u borbi protiv celulita jeste anticelulit masaža.

Glavni cilj anticelulit masaže je rastresanje kože i potkožnog tkiva, te pojačavanje cirkulacije u njima i zagrevanje, gde posle određenih broja tretmana dolazi do uspešnog uklanjanja celulita.

Trajanje jedne masaže, obe noge je od 30 do 40 minuta.
Trajanje serije: 10 dana uzastopno

Klasicna masaža

Klasicna masaža predstavlja tretman sličan relaks masaži. Razlika je pre svega u intezitetu, brzini i frekvenciji pokreta. Hvatovi koji se koriste kod ove vrste masaže deluju na potkožna tkiva kao i na mišiće.

Poboljšava opšte zadravstveno stanje organizma, pospešuje cirkulaciju i ubrzava metabolizam. Dolazi do bolje ishranjenosti tkiva kiseonikom, a pospešuje se i izlučivanje štetnih produkata metabolizma. U zavisnosti kojim se intezitetom primenjuje, može relaksirati mišiće, kod bolnih i napetih stanja, a takođe može poboljšati tonus mišića u slučajevima kada je to neophodno. Uglavnom se radi masaža čitavog tela.

Trajanje ove masaže je od 45 do 50 minuta.

Bambus masaža

Masaža bambusovim štapom jedna je od najstarijih istočnjačkih masažnih tehnika. Drvo bambusa simbol je dugovečnosti, životne energije, blagostanja i plodnosti.

Ona balansira protok energije u telu, poboljšava cirkulaciju i fleksibilnost mišića i zglobova. Sekundrno deluje na smanjenje bolova, poboljšava pokretljivost i gipkost mišića i zglobova, doprinosi bržoj eliminaciji toksina iz organizma.

Masaža bambusom se radi organski tretiranim bambusom.

Glavna dejstva su joj sledeća:

  • poboljšava kvalitet sna i pomaže kod insomnije
  • raščišćava um i pomaže kod depresije
  • poboljšava limfnu drenažu
  • potpomaže oslobađanje endorfina u telu

Za masažu bambusom se veruje da je slična masaži vulkanskim kamenjem. Obezbeđuje isti stepen toplote i umirujući efekat kao masaža vulkanskim kamenjem, ali bez dodatnog vremena koje se mora izdvojiti za pripremu kamenja. Za bambus se veruje da toplotu zadržava mnogo duže u odnosu na kamenje.

Trajanje ove masaže je 60 minuta.

KONTAKTIRAJTE NAS I ZAKAŽITE TERMIN