Spa, Beauty & Personal Care

Estetska hirurgija

salon

Hijaluronski fileri

RESTYLANE I JUVEDERM spadaju među najpoznatije brendove kada je u pitanju hijaluronska kiselina i hijaluronski fileri.

Jedrinu, sjaj i punoću mladalačke kože čini hijaluronska kiselina koja čini osnov hijaluronskih filera. Nakon tridesete godine života depo hijalurona u koži prirodno opada, što koži daje umoran i dehidriran izgled.

Primenom hijaluronskih filera, popunjavaju se depoi hijalurona u koži čime se popunjavaju bore, obnavlja se izgled lica nadoknadom izgubljenog volumena. Hijaluronski fileri su prirodan i bezbedan način poboljšanja vašeg izgleda. Hijaluronska kiselina sadržana u hijaluronskim filerima je po svom sastavu veoma slična hijaluronskoj kiselini u našem organizmu.

Fileri su lagane teksture u formi gela koji se injekcionim putem ubrizgava samu kožu ili sluzokožu usana.

Bore između obrva

Ove bore se uspešno otklanjaju kombinacijom hijalurona i botoxa. Zahvaljujući botoxu privremeno se blokiraju mišići odgovorni za mrštenje,a hijaluronom se popunjavaju već postojeće bore, te se na taj način postiže svež i podmlađen izgled lica.

Nazolabijalne bore

Ili bore od nosa do usana se veoma uspešno koriguju ubrizgavanjem hijalurona određene gustine kako bi postignuti  efekat što duže trajao.

Obrazi

Jedrina obraza postiže se tretiranjem područja oko jagodica.Podizanjem jagodica, podiže se i koža obraza. Konturisanje lica je veoma važno i postiže se primenom određene vrste hijalurona specijalno proizvedene za tu namenu.

Brada

Liniju brade i donje vilice moguće je učiniti ravnijom i zategnutijom primenom posebne tehnike ubrizgavanja hijaluronskog gela veće gustine. Tom prilikom ne bi trebalo zaboraviti ni uglove ispod donje usne koji daju opušten izgled lica.

Bore oko usana

Takozvane “pušačke” bore se uspešno mogu popuniti najfinijim hijaluronskim filerom. Tretiranje ovih bora, neophodno je započeti što ranije, jer koža u njima brzo atrofira pa se kasnije teže otklanjaju.

Bore smejalice

Diskretne bore oko očiju su neizostavni deo karaktera lica, ali očima vremenom daju umoran izgled. Ove bore se otklanjaju hijaluronom lagane gustine koji se ubrizgava na mestima gde ne želimo postići volume.

Botox

Botoks je rastvor koji sadrži terapeutsku formulaciju supstance poznate kao botulin (botulinum toxin), koji sprečava grčenje mišića. U malim dozama, botulin se koristi za korekciju bora (mimičkih) i sprečavanju prekomernog znojenje.

Botox privremeno sprečava grčenje mišića odgovornih za nastanak bora,pa koža postaje zategnuta. Nakon određenog perioda neaktivnosti mišića, pacijent se odvikava od pravljenja grimasa (mrštenje) koji izazivaju bore.

Efekat botulinuma na mimične bore traje od 3-6 meseci, dok kod tretmana za sprečavanje znojenja, lučenje znojnih žlezda se znatno smanjuje ili usporava, a dejstvo obično traje od 7-12 meseci.

Popunjavanje usana

Popunjavanje usana se može izvesti biopolimerom i hijaluronom (naša preporuka). U zavisnosti od toga kakav efekat želite da postignete koriste se fileri različitih namena. Moguće je naglasiti konture, povećati volumen usana,(diskretan ili naglašen)…

Tretman traje oko desetak minuta uz upotrebu anestetske kreme. Rezultati su vidljivi odmah, a pravi efekat se vidi nakon dan-dva od tretmana. Trajanje efekta je od 6-do 12 meseci, kasnije i duže, a pravilnom tehnikom ubrizgavanja rezultati traju iznenađujuće dugo.

Da bi usne nakon tretiranja izgledale onako kako treba, neophodno je koristiti hijaluron vrhunskog kvaliteta.

Pravilno tretirane usne hijaluronom su jedre, lepe i rumene. Osećaj u usnama se ne menja izgledaju prirodno, a tako ih i osećamo, bilo na dodir ili bilo kakvu drugu senzaciju,toplo,hladno,ljuto…

Takođe nisu bolne i ne oseća se nikakva promena u odnosu na period pre tretmana.

3D mezoniti

Mezoniti su vlakna koja se razgrađuju u koži. 3D mezoniti se od kožu uvode tankom iglom. Potrebno je 3-9 meseci da se niti razgrade i za to vreme se oko njih stvara novi kolagen. U odnosu na indikacije stvara se mreža niti te se na taj način koža zateže, uklanjaju bore, nestaje višak kože i koža se preoblikuje.

Pre tretmana mezonitima, potrebno je odraditi konsultaciju sa lekarom koji pregledom određuje tačnu regiju koju treba tretirati. Pre uvođenja mezonita, koža se namaže kremom koja u sebi sadrži anestetik, da bi se umanjila eventualna neprijatnost od uboda. Prema željenim rezultatima i regiji koja se tretira, uvodi se određeni broj igala u kožu, igle se potom izvlače, a niti ostaju pod kožom. Na mestu uboda ostajumale tačkice koje se nekoliko sati nakon tretmana povlače. Rezultati su odmah vidljivi, ali se pravi efekat postiže tek nakon mesec i po do dva od tretmana. Pošto se mezoniti postepeno razgrađuju, samim tim se i kolagen oko njih polako stvara, dobija se potpuno prirodan izgled bez gubitka mimike.

Mezoniti se primenjuju kod osoba koje imaju izražene bore između obrva, oko usta, kao i na celom licu, kod opuštene kože lica, podbratka, ruku, stomaka, nogu. Preporučuju se kao prevencija u nastanku bora ali se ne preporučuju osobama mlađim od 30 godina.

Mezonitima se pored otklanjanja bora opuštene kože, poboljšava i tonus kože te se postiže prirodno mlađi izgled.

Potreban je samo jedan tretman mezonitima kako bi se postigao željeni izgled, a tretman je moguće ponoviti nakon 2 godine.

Neželjenih efekata gotovo i  da nema, osim sitnih iritacija na mestu uboda. Moguće je da se javi peckanje koje prolazi desetak dana nakon tretmana.

Mezoniti se ne prporučuju osobama koje imaju autoimmune bolesti, poremećaj koagulacije krvi, infekcije kože, ekcem, jake alergije ili onkološka oboljenja.

KONTAKTIRAJTE NAS I ZAKAŽITE TERMIN