Spa, Beauty & Personal Care

Anti age tretmani

salon

Tretman krvnom plazmom (Plasma Rich Platetelet)

PRP metoda podrazumeva korišćenje krvne plazme bogate trombocitima. Poznata je još i pod nazivom “vampirski fejslifting”.Ova metoda postiže veoma značajne rezultate u podmlađivanju lica.

PRP je deo krvi koji sadrži aktivirane trombocite u plazmi. Broj trombocita u krvi iznosi oko 200×10 na 9/L. Centrifugiranjem krvi, a potom i plazme koja je bogata trombocitima, povećava se koncentracija trombocita na četri do sedam puta, tako da se na kraju postupka u jednom mikrolitru krvi nalazi 1,7 miliona trombocita. Centrifugiranjem krvi pobuđuju se trombociti, pa od trombocita koji izgledaju kao dikoidne pločice nastaju “čupava” telašca.

Tako aktivirani trombociti oslobađaju iz alfa granula faktore rasta. Koncentracije faktora rasta su povećane od 420-780% u odnosu na koncentracije koje imamo u krvi. PRP metodom unosimo faktore rasta pod kožu i oni pokazuju izuzetno dejstvo na podmlađivanje.

Primena PRP-a je veoma komforna metoda. Iz 70 kubnih cm krvi pacijenta dobija se količina PRP-a sasvim dovoljna za podmlađivanje čitavog lica i vrata. Dobija se svež preparat krvi, bez dodataka i konzervansa, koji daje izuzetan efekat na produkciju kolagena i stvaranje mladih krvnih sudova u koži. Koža dobija više kiseonika, hranljivih materija i bolje je hidrirana. Dolazi do produkcije kolagena, što popravlja strukturu kože i čini je mlađom. Koža postaje glatka, elastična i zategnuta, a bore se smanjuju.

Koliko  traje tretman?

PRP se aplikuje tankim iglicama, a čitava procedura traje nekoliko minuta. Efekti ove terapije su vidljivi nakon dve nedelje. Preporučuje se da se drugi tretman uradi mesec dana posle prvog, sledeći nakon tri meseca, potom šest i na kraju posle godinu dana.

Koristi se za podmlađivanje lica, vrata, dekoltea, nadlanica, nadlaktica, dela iznad kolena, unutrašnje strane butina, na stomaku. Preporučuje se i osobama koje imaju problema sa opadanjem kose. Ubrizgavanjem ovako pripremljenog preparata u vlasište postižu se izuzetni rezultati obnavljanja vlasišta i rast nove kose.

PRP tretman se preporučuje osobama koje imaju opuštenu kožu sa dubljim ili plićim borama, a kod starijih osoba doprinose odlaganju fejsliftinga. Kod mlađih osoba, preporučuje se onima koji imaju ožiljke od akni: jedina vidljiva neprijatnost ovog tretmana je blago crvenilo i tragovi uboda u regiji koja se tretira. Ti tragovi postaju neprimetni 3-5 dana nakon tretmana.

PRP se ne primenjuje kod osoba koje imaju određene kožne bolesti, alergije, aktivne infekcije kože, bolesti krvi, sistemske i metaboličke bolesti, maligne bolesti ili sun na hemioterapiji.

Mezoterapija lica

Mezoterapija je tehnika aplikovanja specijalnih koktela u kožu,u zavisnosti od problema klijenta. Ona omogućava da mesoderm-središnji sloj kože-dobije neophodne vitamine, aminokiseline i minerale. Kolevka ove metode je Francuska u kojoj se oko 60000 ljudi svakodnevno podvrgne nekom obliku mezoterapije. Sastav koktela koji se ubrizgava određuje lekar uzimajući u obzir problem i individualne osobenosti klijenta.

Najnoviji mezoterapijski kokteli tačno su prilagođeni tipu i starosti kože. Već nakon 25. godine života, može se započeti sa povremenim mezoterapijskim tretmanima, kako bi se  koža pročišćavala, ishranjivala i štitila od prevremenog starenja i negativnog dejstva slobodnih radikala.

Smatra se da koža treba da proizvodi vlastiti hijaluron, što je duže moguće. Hijaluron u mezoterapijskim koktelima nije trajan, već postiže očekivan terapijski efekat i nestaje, a koža zahvaljujući njemu postaje jedra, ishranjena, sveža i hidrirana. Ostali sastojci koktela-minerali, vitamini, aminokiseline, nukleinske kiseline, koenzimi-deluju biostimulativno i omogućavaju pravilnu sintezu novog kolagena i hijalurona. Pravilnom tehnikom mezoterapijskog injektovanja stimulišu se fibroblasti i koža se budi.

Mezoterapija ima veoma pozitivne efekte na podmlađivanje lica, vrata, dekoltea. Kombinovanjem mezoterapiskih koktela podstiče se regeneracija i revitalizacija kože.

Ne treba zaboraviti da je neophodno, nakon mezoterapijskih tretmana, kožu negovati optimalnim preparatima za produženu kućnu negu.

Potrebno je znati da li je osoba koja primenjuje mezoterapiju adekvatno obučena za ovu metodu kao i da li poseduje sertifikat. Izuzetno je važno da se ova metoda primenjuje u strogo sterilnim uslovima koji garantuju bezbednost primene. Mezoterapijski koktel mora biti sterilan, bezbedan, adekvatno čuvan i poznatog sastava. Takođe, treba da poseduje sertifikat koji mu garantuje sigurnost i bezbednost za primenu.

Važno je da se nakon tretmana mezoterapije na lice ne nanosi krema, kao ni da se na lice nanosi šminka narednih 24-48h.

Mezoterapija tela

Godinama unazad upotreba mezoterapijskih koktela za eliminaciju celulita daje izvanredne rezultate. Lipolička komponenta koktela dovodi do pucanja masnih ćelija pri čemu dolazi do oslobađanja masti, dok vazotonična komponenta ubrzava cirkulaciju i podstiče limfnu drenažu i samim tim dovodi do eliminacije oslobođenog  masnog sadržaja. Hijaluronska komponenta koktela vezujući vodu popunjava i ispravlja udubljenja na koži.

U progrqame mršavljenja potrebno je uključiti pravilan način ishrane što podrazumeva uraditi test intolerancije na hranu, uključujući i tretmane detoksikacije organizma i ubrzanje metabolizma u kiseoničnoj kapsuli. Ukoliko nakon tretmana postoji problem opuštene kože, on se uspešno može sanirati upotrebom mezoterapijskih koktela specijalizovanih za tu namenu (zatezanje i učvršćivanje kože).

Tretmani se rade u seriji od  8-12, jednom do dva puta nedeljno. Na taj način se uz pravilnu ishranu i umerenu fizičku aktivnost postižu željeni rezultti, masne naslage nestaju, a koža dobija zategnut i podmlađen izgled.

KONTAKTIRAJTE NAS I ZAKAŽITE TERMIN