Spa, Beauty & Personal Care

Uklanjanje strija laserom

salon

Uklanjanje strija laserom

Strije su oštećenje vezivnog tkiva nastalo usled prebrzog rastezanja kože. Možemo reći da su strije neka vrsta ožiljka vezivnog tkiva. Pri naglom rastezanju kože vezivno tkivo se ne može tako brzo prilagoditi i dolazi do njegova “pucanja”. Za razvoj strija je, uz genetiku, najvažnija brzina rastezanja kože. Što je brže rastezanje kože to je veće oštećenje.

Kada nastanu strije, one su svetlo crvene boje, jer u tom stanju je tkivo iskidani i krvni sudovi se provide, nakon odredjenog vremenskog perioda krvni sudovi se skupljaju i strije dobijaju belu boju i uglavnom budu nešto uže.

Kako strije nastaju?

Kod žena, strije najčešće nastaju u trudnoći na stomaku i grudima. Razlog nastanka strija je uglavnom hormonske prirode, jer u trudnoći hormoni razmekšavaju kolagen, kako bi se tkivo prilikom porodjaja lakše rasteglo. Neke žene imaju slabiji kolagen, pa se kod nekih desi da u trudnoći nastanu strija, dok kod nekih ne.

Takođe ljudi koji aktivni u sportu i pritom koriste preparate koji sadrže steroide, kod tinejdžera tokom rasta nastanu strije, zbog povećanom hormona rasta i velikog rastezanja kože, takođe, strije nastaju zbog oscilacija težine, jer se pravi veliki hormonski disbalans i dolazi do kidanja tkiva.

Da li je moguće sprečiti nastanak strija? Odgovor je negativan. Tržište je preplavljeno proizvodima za uklanjanje i sprečavanje nastanka strija, ali oni nisu dokazani kao delotvorni. Stije su trajni ožiljci i nemoguće ih je potpuno ukoniti. Kreme sa kokosovim uljem su najprepisivaniji u svetu, možda vredi pokušati za prevenciju.

Uklanjanje strija laserom | ND Yag Q-switch laser

ND yag Q-switch laser je laser čiji sistem emituje snažnu moć penetracije u dublje slojeve dermisa. Čestice pigmenta strija upijaju energiju svetla i razbijaju se na sitne delove, čime se uništava intenzitet boje strija. Uređaj se uspešno primenjuje na oštećene delove vezivnog tkiva, gde se tkivo regeneriše pobudjivanjem kolagena i elastina. Ova metoda se u polju medicine naziva selektivna absorpcija toplote. Koristi se zasrednje i jako izražene strije. Može se primenjivati na svim regijama. Posle tretmana potrebno je izbegavati sunčanje tretiranje regije.

Uklanjanje strija laserom | Elight laser

Lorem ipsum dolor sit amet.

ELight laser objedinjuje više do sada poznatih metoda (IPL tehnologiju + RF tehnologiju + bipolarni vodeni ciklus hladjenja). Uklanjanje strija laserom radi na principu eksploatacije visoke energije lasera, koji je usmeren ka ciljanom tkivu. Duboko prodire u epiderm kože i pobudjuje prirodni kolagen i elastin, pritom ne oštećujući okolno tkivo.  Koristi se za blage do srednje izraženih strija. Tretman je apsolutno prijatan i bezbolan. Tokom tretmana oseća se blaga toplota. Tretman je namenjem za oba pola, bez obzira na životnu dob. Ovim laserom se može raditi svih 12 meseci u godini.

Uklanjanje strija Fraksalom

Metoda se preporučuje kod osoba koje imaju veću površinu zahvaćenu strijama jer se odjednom može tretirati veća površina nego drugim aparatim. Koristi se za blaže do srednje teške strije. Pogodna je naručito kod osoba koje imaju strije na stomaku uz opuštenu kožu, koja je nastala usled porodjaja ili mršavljenja. Zbog peeling efekta strije se smanjuju, a zbog toplotnog efekta nastaje dodatno zatezanje kože uz razvoj novog vezivnog tkiva. Kod osoba sa strijama na zadnjici, ova metoda još dodatno učvršćuje i zadnjicu. Sam tretman je jako brz i vrlo prijatan.

Na koliko se rade tretmani?

  • 5 tretmana na po 10 dana
  • 1 tretmana na 15 dana
  • 2 do 3 tretmana na 30 dana

Uklanjanje strija radiotalasima

Toplotom se ošteti vezivno tkivo pri čemu se podstiče razvoj novog vezivnog tkiva. Rezultat je smanjivanje strija. Rezultat se ne vidi odmah nakon tretmana, nego mesecima kasnije. Svakog dana rezultati su sve bolji, a konačni rezultat je vidljiv za 3 do 6 meseci. Potrebno je 6 tretmana. Nema oporavka.

KONTAKTIRAJTE NAS I ZAKAŽITE TERMIN