Spa, Beauty & Personal Care

Uklanjanje gljivica na noktima

salon

Uklanjanje gljivica na noktima laserom

Gljivične infekcije noktiju pogađaju od 2-14% odrasle populacije. Gljivice koje se hrane keratinom, strukturnim proteinom noktiju, često uzrokuju ovo oboljenje. 

“Gljivice” na noktima, tj. gljivične infekcije noktiju su promene noktiju uzrokovane gljivicama. To je najčešća bolest noktiju i predstavlja oko polovinu svih poremećaja noktiju. Oštećenje nokta, često vlaženje šaka i stopala, različita stanja smanjene imunosti, smanjena cirkulacija u donjim delovima udova, kao i smanjenje rasta nokta u starijoj životnoj dobi pogodne su za nastanak ove bolesti.

Uklanjanje gljivica na noktima | Mere prevencije

U sprečavanju razvoja “gljivica” na nogama, ključno je održavanje adekvatnih higijenskih mera i izbegavanje prekomernog izlaganja vlazi. Nadalje, važno je sprovođenje lečenja gljivičnih infekcija stopala (kao što je atletsko stopalo), a kod boravka na javnim mestima poput bazena svakako je potrebno nositi prikladnu obuću. Osobe koje su profesionalno izložene vlažnoj sredini trebaju koristiti zaštitne rukavice na poslu.

Uklanjanje gljivica na noktima ND Yag Q-switch laserom

Procedura je sigurna i nije potrebna lokalna anestezija! Laserom je moguće precizno tretirati samo zahvaćeno područje, a tokom tretmana moguće je osetiti lagano zagrijavanje. Pacijent oseća blagu toplotu tokom tretmana koji traje svega nekoliko minuta. Može se javiti blagi osećaj bola kao rezultat efekta zagrevanja tkiva laserom.
Prilikom tretmana energiju lasera upija pigment gljivica zbog čega se one zagrevaju i to je ono što uzrokuje njihovo odumiranje, a krajnji je rezultat izrastanje zdravog nokta.

Uklanjanje gljivica na noktima | Koliko su brzo vidljivi rezultati?

Rezultati nisu odmah vidljivi, nego tokom perioda od nekoliko meseci kako nokat nastavlja zdravi rast. Nokti rastu sporo, tako da se možda neće videti značajno poboljšanje čak i nakon nekoliko meseci, ali će se sigurno videti postepeni rast zdravog nokta.

Uklanjanje gljivica na noktima | Šta je potrebno znati?

  • Procedura je sigurna
  • Nije potrebna lokalna anestezija
  • Ne postoje neželjeni efekti
  • Čarape i cipele se mogu nositi neposredno posle tretmana
  • Lak za nokte može se koristiti neposredno posle tretmana
  • Nema oštećenja tkiva i stoga nije potrebno zarastanje

Koliko je potrebno uraditi tretmana?

Radi se serija od 4 tretmana na 7 dana. Tokom tretmana, tretiraju se svi nokti i jedne i druge ruke ili noge, zavisi od toga gde se radi tretman.

KONTAKTIRAJTE NAS I ZAKAŽITE TERMIN