Spa, Beauty & Personal Care

Trajna epilacija

salon

Trajna epilacija

Kosa je oduvek bila poželjna, ali pitanje gde se nalazi dlaka određuje da li je ili nije poželjna. Nepoželjna dlaka je predstavljala veliki estetski problem kojoj se pridavao medicinski, socijalni i kulturni značaj. Od davnina čovek vodi bitku protiv neželjenih dlaka koje pokušava na razne načine bezuspešno ukloniti. Najpoznatija je bila Kleopatrina smesa na bazi meda i limuna. Nakon nje nastale su druge brojne metode počev od šišanja, brijanja, depilacije, metodom ipl epilacije, elektrolize, epilacije diodnim laserom, fotoepilacije i ono što mi predstavljamo je E-Light trajna epilacija laserom.

Trajna epilacija elight laserom objedinjuje više do sada poznatih metoda (IPL tehnologiju + RF tehnologiju + bipolarni vodeni ciklus hladjenja).

Trajna epilacija radi na principu eksploatacije visoke energije lasera, koji je usmeren ka ciljanom tkivu.
Duboko prodire u epiderm kože i uništava folikulu(koren) dlake.

Trajna epilacija | Zašto se preporučuje trajna epilacija laserom?

Većina žena ima problem sa urastanjem dlake, što izaziva bolne upale uz dugotrajno lečenje, a često ostaje ožiljak i pigmentacija. Setite se samo leti kada se nakon brijanja bikini zone jave bolne upale i kada postaje neugodno obući kostim i jednostavno izgubite želju da za kupanjem i boravkom na plaži. Vosak i čupanje nausnica zbog upale izaziva pigmentaciju koja se ne da prikriti lako i narušava izgled. E-light (IPL+RF+Bipolarni ciklus hladjenja) trajna epilacija laserom je najbolje rešenje protiv toga.

Trajna epilacija | Da li dlake mogu da se uklone u potpunosti?

Dlake se ne mogu ukloniti u potpunosti, nego se radi o trajnom smanjivanju broja dlaka. Uništene dlake se više nikad ne vraćaju. Dlake koje izrastu nakon tretmana su isključivo nezrele dlake koje se nisu mogle uništiti tokom tretmana. Te dlake tokom života sazrevaju pod uticajem hormona i drugih faktora: ishrana, stres, genetika… Nezrele dlake čine neznatni deo ukupnog broja dlaka. Uništenjem tih preostalih nezrelih dlaka kada postanu zrele, možemo govoriti o potpunom i trajnom uklanjanju dlaka.

Trajna epilacija | Koliko je tretmana potrebno uraditi?

Potrebno je uraditi od 3-6 tretmana.
Tretman se radi jednom na svakih 21-28 dana.

Da li je tretman bolan?

Tretman nije bolan niti neugodan. Depilacija bikini zone ili druge metode bole više nego tretman. Osećate manje peckanje ili toplotu.

Da li je moguća pojava kontraindikacija?

Ne trebate se bojati nikakvih kontraindikacija. Tretman ne utiče na zdravlje, niti na oči koje se štite posebnim naočarima. Ožiljci ne nastaju gotovo nikad. Pigmentacije su izuzetno retke, a većinom same prolaze. Kod osoba s osetljivom kožom može se javiti kratkotrajno prolazno crvenilo kože koje samo prolazi.

KONTAKTIRAJTE NAS I ZAKAŽITE TERMIN