Spa, Beauty & Personal Care

MEZOTERAPIJA PROTIV POMORANDŽINE KORE

MEZOTERAPIJA PROTIV POMORANDŽINE KORE

Dolazak leta većini pričinjava radost.Zimska garderoba je uveliko odložena u plakare i čeka sledeću sezonu.

Kod nas je već godinama unazad situacija takva da proleće i jesen praktično ne postoje, iz zime iskoračimo direktno u leto.Leto nosi sa sobom lagano odevanje i veću otkrivenost tela, a svi nedostaci na našim telima koji su zimskom odećom bili zakamuflirani,dolaze znatno do izražaja.

Ono što većini žena zadaje glavobolju jeste celulit.

Celulit je oboljenje vezivnog tkiva i nastaje prvenstveno zbog loše periferne cirkulacije.Nastanku celulita takođe doprinose loša ishrana,nedovoljan unos tečnosti i nedostatak fizičke aktivnosti,ali je cirkulacija presudan faktor.

Tako možemo videti izuzetno mršave žene koje imaju velike naslage celulita na nogama i zadnjici,dok sa druge strane postoje žene sa viškom kilograma čija je koža glatka i bez celulita.

Celulit ne ugrožava naše zdravlje ali predstavlja veliki estetski problem.Koža sa naslagama celulita je neravna i veoma podseća na koru pomorandže.

Žene koje imaju izražen problem sa celulitom svake godine pred dolazak letnje sezone daju gomile novca kako bi problem rešile.Započinju tretiranje kritičnih zona već u februaru i martu,kako bi se na najefikasniji način izborile sa celulitomi spremne dočekale leto.

Postavlja se pitanje koji je tretman najdelotvorniji?

Na našem tržištu postoji veliki broj preparata za tretiranje celulita:ulja,termoaktivnih krema,gelova itd.Tretiranje celulita na ovaj način podrazumeva svakodnevno nanošenje ovih preparata uz dodatno masiranje područja ručnim masažerima.Ovaj način donosi rezultat ukoliko ste spremni da svakog dana odvojite sat svog vremena za borbu sa celulitom.Ova metoda zahteva kontinuirano tretiranje tokom mesec i više dana.

Kozmetički saloni u svojoj ponudi imaju raznovrsne tretmane za uklanjanje celulita kao što su kavitacija,termo-ćebe,gipsane bermude,serumi za razbijanje celulita i anti-celulit masaže.Ponuda je raznovrsna i ovi tretmani kada se sprovode redovno i određenom broju ponavljanja takođe daju rezultat.

Tretman koji sam ostavila za kraj i koji je moj lični favorit u borbi sa celulitom je mezoterapija.

Mezoterapija se pokazala kao najmoćnije oružje u eliminaciji celulita.Lekovi koji se injekcionim putem ubrizgavaju u kritično područje razbijaju celulit brže i efikasnije od standardnih tretmana,podstiču mikrocirkulaciju,koža se zateže i dobija glatku teksturu.

Ovaj tretman je najdelotvorniji ali i najskuplji.Cene tretmana se na tržištu kreću od 30-70 eura po tretmanu, a sve u zavisnosti od toga koji se lek  koristi.

Tretmani se sprovode jednom nedeljno i traju oko 30 minuta.Pravilo kod ovakvog tretiranja celulita je da je dozvoljeno ubrizgati samo jednu doza leka po regiji.

Veoma je važno naglasiti da mezoterapiju mogu sprovoditi samo lekari koji su prošli edukaciju i koji imaju validne sertifikate za rad sa određenim lekovima.

Jednako važno je i to,da ukoliko se opredelite za ovu metodu,zatražite od lica koje tretman sprovodi da vas upozna sa sastavom lekova i koktela koji se ubrizgavaju.Uvek je važno obaviti konsultacije pre nego započnete tretman mezoterapije,jer  može doći do komplikacija i neželjenih efekata,a to svakako niko ne želi.Svedoci smo,nažalost,da mnogi nekompetentni ljudi danas rade ovakve tretmane u privatnim stanovima i neregistrovanim ordinacijama i tako dovode u opasnost i pacijente i sebe.Tretman mezoterapije može da radi samo i isključivo LEKAR!

Ukoliko se opredelite za ovaj način borbe sa celulitom,kontaktirajte nas i zakažite besplatnu konsultaciju.

 

 

Author Info

Andjelka Blagojevic

No Comments

Post a Comment