Spa, Beauty & Personal Care

Lepe i sočne usne-vodič kroz metode povećanja usana

Lepe i sočne usne-vodič kroz metode povećanja usana

Veliki broj žena želi lepše,punije ili makar malo veće usne od onih koje im je priroda dala.

Iz tog razloga posežu za uslugama plastične hirurgije,koja iz dana u dan sve više napreduje i omogućava da se nedostaci koji nam uzrokuju nezadovoljstvo,lako i uspešno koriguju ili otklone.

Svaka hiruška intervencija,ma kako delovalo da je rutinska i bezazlena,zahteva da osoba dobro razmisli o svemu pre nego što se podvrgne istoj.Zbog toga je veoma važno obaviti konsultaciju sa hirurgom koji će pacijenta uputiti u sve detalje vezane za intervenciju i pomoći mu da donese ispravnu odluku.

Mnogo žena želi trajan rezultat za malo novca,a to ponekad  nije baš i najbolje.Ovakvo razmišljanje rezultira kasnijim razočarenjem i ulaganjem još više novca za “popravljanje štete”, pa na kraju imamo onu narodnu gde izađe “skuplja pita od tepsije”.

Za one koji imaju dilemu koji preparat izabrati kada je povećanje usana u pitanju,nudimo vam vodič za pravilan izbor i nadamo se da će vam biti od pomoći.

#1 Hijaluron za povećanje usana

Hijaluron je dobar iz više razloga.Prvenstveno treba navesti da je ova metoda povećanja usana veoma bezbedna i komplikacije su izuzetno retke.Možete tačno dozirati koliko želite povećati usne-i tačno toliko i platiti jer se ovaj preparat plaća po mililitru.Većina doktora preporučuje da se počne sa ubrizgavanjem manje doze hijalurona,da biste videli kako usne izgledaju,a onda se po potrebi dopuni još malo.

Ukoliko vam se ne dopada izgled vaših usana ili ako ste stavili previše hijalurona,dobra vest je ta što se hijaluron u telu razgrađuje,pa njegovi efekti nestanu nakon nekoliko meseci (ovo je ujedno i mana hijalurona).Korekciju je moguće izvesti odmah pomoću hijaluronidaze.U pitanju je sintetička verzija enzima koji u organizmu prirodno razgrađuje hijaluron.

Savet:Obavezno zatražite od doktora da vam pokaže slike “pre i posle”,obavite neophodnu konsultaciju i proverite da li je hijaluron zvanično uvezen i registrovan kao i da li je zadovoljavajućeg kvaliteta.

#2 Presađivanje vlastite masti

Iako ova metoda možda nekome odbojno zvuči,ona je relativno jednostavna i daje sjajne rezultate.

Lekar metodom liposukcije usisa malo masnog tkiva kanilom (jednom vrstom šuplje igle) sa područja koje smatra adekvatnim-butina,stomaka ili čak zadnjice a potom se ova mast obradi i ubrizga kao i svaki drugi filer u usne..

Kod ovog tretmana je dobro što je mast vaša i ne postoji mogućnost da dođe do alergijske reakcije.Još bolje je što rezultat,kada se jednom postigne,postaje trajan.Loše je što se deo masti uvek izgubi (oko 30% zavisno od vašeg organizma i njegovog metabolizma),pa se na početku treba ubrizgati malo više masti.Zbog toga usne mogu u narednih 4-5 dana biti malo veće nego što očekujete.Takođe,velika je verovatnoća da ćete morati još jednom dopuniti usne pomoću masti s tim što se mast tada ne uzima ponovo,nego se prethodno uzeta mast čuva zamrznuta za vas,kada vam zatreba dopunjavanje.

Savet:I kod ove metode je neophodno obaviti konsultaciju sa hirurgom i zatražiti da vam pokaže  fotografije usana koje je povećavao ovom metodom.

#3 Biopolimeri-loš i prevaziđen metod povećanja usana

Biopolimeri spadaju u vrstu tečnog silikona.Odavno je zabranjen u Americi,a lekari ne preporučuju povećanje usana na ovaj način zbog mogućnosti raznih komplikacija.Vremenom dolazi do deformacije usana,nastanka granuloma (grudvica na usnama) i veoma je teško sanirati problem koji se najčešće rešava hiruškim putem.Ukoliko želite da vaše usne izgledaju kao pačji kljun odabraćete ovaj filer.Nažalost,mlade devojke se odlučuju za ovaj filer jer je najjeftiniji i traje zauvek.Ako ne dođe do ranih komplikacija,starenjem se polimer pomera i deformiše usne.

Trajni rezultati donose i trajne probleme.

Fileri koji nisu u potpunosti biorazgradivi i koji traju po nekoliko godina su Aquamid i Artekol sa sintetičkim česticama u vodenom gelu.Oni su se pokazali u praksi mnogo bolje od biopolimera ali iako se smatraju bezbednijim,vlada opšte uverenje da donose istu vrstu problema kao i nerazgradivi fileri.

Drage dame,ukoliko se ikada opredelite za neku od navedenih metoda za povećanje usana,budite oprezne kod odabira lekara i preparata,jer u pitanju je vaše lice.

Nadam se da će vam ovaj tekst biti od koristi i bar malo pomoći kod donošenje jedne tako važne odluke.

 

 

Author Info

Andjelka Blagojevic

No Comments

Post a Comment