Spa, Beauty & Personal Care

Budwig protokol

budwig

Prirodni i holistički program Dr Džoane Budwig u cilju poboljšanja zdravlja kod obolelih od hroničnih bolesti

Postoje mnoge metode i načini ishrane koji pomažu kod lečenja hroničnih bolesti. Mi smo odabrali Budwig protokol jer je sveobuhvatan. Poklanja veliku pažnju fizičkom, emotivnom i energetskom delu čoveka, a to je najbitnije za izlečenje. Tek kad se posvetimo čoveku kao celini i dovedemo njegovo fizičko, psihičko i energetsko stanje u balans, možemo očekivati velike rezultate.

Zato koristimo posebnu ishranu i preko 10 vrsta prirodnih terapija koje doprinose jačanju i isceljenju organizma. Svaka jedinka ima sposobnost regeneracije, ali joj moramo pružiti odgovarajuće okolnosti da se pokrene u tom pravcu.

Od čega se sastoji Budwig protokol?

Budwig protokol se sastoji od terapija koje dovode do jačanja imuniteta, uspostavljanje alkalnog pH krvi, ubijanje parazita i mikroorganizama, detoksikacije organizma, vraćanje pravilnog razvoja ćelija i pravilnog matabolizma i zdravog emotivnog života.

Pristup lečenju

Dr Džoana Budwig bila je jedna od vrhunskih nemačkih biohemičara kao i jedna od najboljih istraživača na polju kancera širom Evrope. Rođena je 1908. i živela do svoje 95.godine. Bila je nominovana za Nobelovu nagradu 7 puta. Tokom 50 godina rada sa pacijentima, ishranom i njenim protokolom je imala preko 90% uspešnosti u lečenju pacijenata sa svim vrstama kancera.

Pristup Dr Budwig vas uči kako uspešno da tretirate uzroke svih vrsta raka: rak dojke, rak pluća, rak na mozgu, rak prostate, rak kostiju, rak mokraćne bešike, rak na grliću, rak želuca itd., kao i hronične bolesti: leukemija, Hodžkinova bolest, arthritis, astma, fibromialgia, psorijaza, ekcemi, i ostala  hronična oboljenja.

Postoje 4 glavna razloga za stvaranje raka i većine drugih bolesti:

  • Toksini ( bakterije, virusi, paraziti i njihovi toksini )
  • Slab imuni sistem ( zbog stresa, emocionalnih trauma, prekomernog rada )
  • Kisela pH vrednost krvi
  • Manjak kiseonika ( zbog korišćenja loših ulja i masti, slabe cirkulacije, manjak fizičke aktivnosti itd. )

Baš kao što bi auto stao ako bi se skinuo jedan točak, tako bi se i rak zaustavio kad bi uklonili njegove pokretače ( tj. uzroke ). Rak ne znači smrtnu kaznu, ali označava jak izazov i zahteva veštinu i disciplinovan pristup koristeći više lekovitih bilja, čajeva, odabrane hrane i terapiju.

Da li Budwig protokol pomaže kod svih tipova raka?

Dr Budwig je u svojim knjigama objasnila kako ovaj plan isceljenja poboljšava stanje svih ćelija tela. Nije bitno gde se nalaze te ćelije raka ni kakvo ime im je dato, jer Budwig program daje ćelijama ono što im je potrebno (esencijalne masne kiseline) da bi povratile normalnu funkciju. Međutim, to ne znači da koristimo istu ishranu i lekovito bilje za svakog pacijenta. Pregledom, mikroskopiranjem krvi i SCIO testiranjem se odrađuje precizan plan ishrane i program rada, u zavisnosti od vašeg imuniteta, nivoa intoksikacije, energije itd.

U Budwig centru su spisi od preko 30 godina istraživanja, 50 godina postojanja Budwig protokola i bezbroj studija, koje je i Dr Katarina Badawi proučila.

Terapije i oporavak

Terapije Dr Budwig su dokumentovane i položile testove uredbe konvencionalne medicine.

Zadivljujuće je to da je Dr Budwig otkrila da se pacijenti oporavljaju već posle 3 meseca primene njene ishrane i smese lanenog ulja i mladog sira. U nekim slučajevima se tumor smanjio. Pomogla je i nekim pacijentima kojima su lekari rekli da im nije preostalo vremena. Očigledno je Dr Budwig postigla mnogo na polju istraživanja raka! U jednoj od svojih knjiga je rekla: ’’Često odvedem vrlo bolesnog pacijenta obolelog od raka iz bolnice gde su rekli da mu je preostalo samo par dana života, ili par sati. Ovo je najčešće praćeno vrlo dobrim rezultatima. Prvo što mi kažu ovi pacijenti i njihova porodica je da su, u bolnici, rekli da više neće biti sposobni da mokre ili imaju pasažu creva. Patili su od suvog kašlja i nisu mogli da iskašlju sluz. Sve je bilo blokirano. Veoma ih ohrabri kad iznenada, u svim simptomima, površinski aktivne masnoće, sa njihovim bogatstvom elektrona (od smese lanenog ulja i mladog sira), počinju reaktivirati vitalne funkcije i pacijent se odmah oseća bolje.’’

Opasna ulja

Našoj ishrani često nedostaju nezasićene masne kiseline, a u višku unosimo veštačke oblike masti poznate kao trans – masti (tj parcijalno hidrogenizovana ulja). Ovo se odnosi na rafinisano ulje za kuvanje i margarin. Većina ekstarhuje ulje iz kukuruza, suncokreta, itd koristeći ekstremno visoku temperaturu i hemikalije. To više nisu živa, prirodna, već mrtva ulja koja donose smrt onima koji ih koriste. Ova ulja ulaze u ćelisku membranu i unište njen električni naboj. Bez tog naboja, naše ćelije se počnu gušiti zbog nedostatka kiseonika. Nije ni čudno, da je Dr Budwig našla da pacijeti imaju zelenu nijansu krvi  pre početka njenog protokola. Takođe su ova trans ulja odgovorna za dijabetes tip 2, jer je insulin veliki molekul koji teško prolazi kroz ćelisku membranu u koju je ugrađena veštačka masnoća.

Disciplina

Uspeh u poboljšanju zdravlja zavisi od toga koliko se pacijent čvrsto drži protokola. Oni koji slede sva uputstva o ishrani i stilu života imaju vidna poboljšanja već za 3 meseca. Pacijenti koji imaju bolove mogu da se osećaju bolje još dok su kod nas na terapijama, dakle u prve 2 nedelje. Poboljšanje opšte energije,raspoloženja i regulacija apetita i sna takođe može biti u prve 2 nedelje. U slučajevima koji se prate laboratorijski rezultati npr. nivo sećera u krvi, promena se vidi za mesec dana.  Procenat izlečenja je 90%

KONTAKTIRAJTE NAS RADI KONSULTACIJA